Издирвателната операция край Шабла няма да бъде прекратена днес, каквото

...
Издирвателната операция край Шабла няма да бъде прекратена днес, каквото
Коментари Харесай

Намерените части от машина не са от разбилия се МиГ-29

Издирвателната интервенция край Шабла няма да бъде прекъсната през днешния ден, каквото в началото очакване имаше. Това съобщи за контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военно-морските сили. На 9 юни по време на образователни дейности български изтребител МиГ-29 падна в морето, при което почина водачът Валентин Терзиев.

Контраадмирал Кирил Михайлов не се ангажира с краен период за привършване на акцията. Обясни, че всичко зависи от крайните резултати в издирването на авансово избрания периметър.

Стана ясно още, че откритите през вчерашния ден елементи от машина не са от разрушилия се МиГ-29.

Екипите работят на дълбочина към 65-70 метра, което затруднява издирването. В акцията вземат участие кораби на Военноморските сили. Безвъзмездно с техника и експерти оказват помощ две частни компании и Институтът по океанология към Българска академия на науките. Те имат техника за оглед на обекти на огромна дълбочина.

Изключително значимо е черната кутия да бъде открита до 10 дни, с цел да не бъде повредена информацията в нея. Очаква се на рекордера да има диалози, които да изяснят аргументите за случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР