Издирват собственика на багера, копал край Мелнишките пирамиди. Това обяви

...
Издирват собственика на багера, копал край Мелнишките пирамиди. Това обяви
Коментари Харесай

Издирват собственика на багера, копал край Мелнишките пирамиди

Издирват притежателя на багера, копал край Мелнишките пирамиди. Това разгласи Людмила Зашева от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Благоевград пред Нова тв.

Сигналът, че багери копаят в предпазена зона край Мелнишките пирамиди, бе публикуван преди ден от екоминистъра Борислав Сандов.

В момента главният въпрос е кой в действителност е наредил това?

 Багер разкопа Мелнишките пирамиди (снимки) Виж още

Знае се, че засегнатата повърхност е към 2 декара, като се допуска, че причинителят е правил подготовка за създаване на паркинг до съществуващия в местността храм.

" Извършихме инспекция и установихме, че са конфискувани скални маси, които са употребявани за заравняване на прилежащо изсъхнало дере. Премахната е дървесната и храстовата растителност. Предполагам, че по време на празниците са осъществявани дейностите. В сигнала е посочен номера на трактора, с който са осъществявани дейностите. Издирваме притежателя ", сподели Людмила Зашева от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Благоевград.

" Има установено нарушаване и следи от екскаватор. Има законов метод, по който би трябвало да става тези неща. По принцип не съм срещу построяването на паркинг, само че това е мое мнение ", изясни кметът на Мелник Наско Петев.

Санкцията за сходен вид нарушавания за физически лица е от 500 до 5000, а за юридически от 1000 до 10 000 лв..

По данни на Регистъра на предпазените територии в Република България на територията на Мелнишките пирамиди е неразрешено повреждането на дървета и късане и премахване на растения, повреждането или изменянето на естествения образ на местността и на водния и режим, неразрешено е осъществяването на строителство, с изключение на в случаите, когато такова е планувано в плана на естествената забележителност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР