Издирват се 17 екстремистиЗаплашвали политици, учени, журналистиИталианската полиция започна издирване

...
Издирват се 17 екстремистиЗаплашвали политици, учени, журналистиИталианската полиция започна издирване
Коментари Харесай

Италианската полиция подгони антиваксъри

Издирват се 17 екстремисти

Заплашвали политици, учени, публицисти

Италианската полиция стартира търсене из страната на 17 видни антиваксъри. Предполага се, че те са свързани с чат в “Телеграм”, в който се проповядва принуждение против представители на държавното управление, здравните органи и медиите поради поддръжката им за противоепидемичните ограничения, съобщи АП.

Според полицията в Торино чатът “Basta Dittatura” ( “Долу диктатурата”), който има десетки хиляди членове, е главното място за образуване на митингите в Италия против “зелените сертификати”. Както и в доста други европейски страни, в Италия те се изискват за визити в заведения за хранене на закрито, музеи, кина, както и за прилагане на публичен превоз на дълги дистанции. Сертификатите съдържат информация за имунизация, преболедуване на ковид или неотдавнашен негативен тест.

След седмици наблюдения върху чата, полицията е идентифицирала 17 екстремисти, отправяли закани към премиера Марио Драги, а също и против служители на реда, лекари, учени, публицисти, които упрекват в “поробване”, “колаборация” и “налагане на диктатура”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР