Издирваното и намерено след 12 часа сирийско момиченце от село

...
Издирваното и намерено след 12 часа сирийско момиченце от село
Коментари Харесай

Сирийското дете от Болярино може само да е инсценирало похищението си

Издирваното и открито след 12 часа сирийско момиченце от село Болярино е добре, само че остава в пловдивска болница. Днес то е било разпитвано от проверяващите дружно със своите родители. Полицията продължава да работи по няколко версии, само че главната към този момент не е похищение, а опцията детето единствено да е инсценирало похищението си, оповестиха източници на Българска национална телевизия. Утре се чака прокуратурата да изнесе повече детайлности по случая.



Макар с полицейска възбрана да приказва пред медиите, през днешния ден бащата на изчезналото дете изрази дълбоката си признателност от сполучливото търсене.

" Детето е доста добре и в този момент сега е в болница, и в доста сигурни ръце. Благодарни сме на полицията, която не е спала, до момента в който не намерила момичето, пособия е дълги часове, цели районни са пристигнали и помогнали доста. Благодаря доста ", сподели бащата на детето Омар.



И през днешния ден регионът, в който нощес бе намерено 12-годишното сирийско момиче, остана отцепен от полицейски патрули. Мястото се намира на по-малко от 200 метра от вкъщи на детето, в парка на селото. Наблизо има изоставена от години къща, в която са открити постелки и чанта, описа ни комшия, който проверяващите са извикали за очевидец при огледите.

" Намерихме го там на ъгъла, с тил беше, на земята седнало. Имаше три панделки, където е било вързано несъмнено. Когато го заварихме, то беше по този начин клекнало, подвигнаха го и пристигна спешна помощ да го вземе ", описа Бойо Вълков.

Хората в селото отхвърлят да одобряват версията, че някой би протегнал ръка на дете, само че не скриха, че се опасяват.

" Нормално е да се тормозим, въпреки всичко и ние имаме деца, само че да го направи човек от село, просто не можем да го повярваме това нещо ", твърди гражданин на Болярино.

След като детето беше намерено нощес, от прокуратурата оповестиха, че по него има пострадвания.



" Има принуждение упражнено евентуално, има забележими следи от принуждение, само че повече информация все още не можем да предоставим, тъй като се работи по всички версии ", съобщи окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

Днес проверяващите ревизират с приоритет версията, че момичето е инсценирало отвличането си поради противоречие с решения на своите родители. Децата на сирийското семейство рядко излизали отвън двора на къщата, а семейството се е приготвяла за пренасяне в Германия.

Автор: Росица Колева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР