Издирваният с червена бюлетина на Интерпол полски гангстер Михал К.

...
Издирваният с червена бюлетина на Интерпол полски гангстер Михал К.
Коментари Харесай

Скандални разкрития за ареста на бандит №1 на Полша, изловен край Пловдив

Издирваният с алена бюлетина на Интерпол полски разбойник Михал К. с прякор Каиша наел чартърен преди към седмица бунгало в пловдивското село Оризари. Бунгалата, които били строени през 1982 година и след това били занемарени, били неотдавна реновирани от нов притежател и пуснати за туристи. Намирали се край някогашните пясъчни кариери, на брега на езерото, в края на село Оризари. Именно там бил задържан в почивния за страната ни 24 май полякът.

„ Как е научил, че бунгалата се отдават чартърен за туристи, не знаем, само че се появи и нае за 2-3 дни едно от тях. Не е живял допреди това в селото ни”, обясниха хора от Оризари.

Нямало огромно скупчване на полиция, а и Каиша не бил оказал опозиция при задържането си, прецизира в. Монитор .

Веднага откакто бил закопчан, бил преведен в ареста на Шесто районно ръководство в Пловдив, където останал за 24 часа.

След това бил преведен в Следствения арест, който се намира до Затвора в Пловдив. На 26 май т.г. окръжният съд в Пловдив е заседавал по мярката за неотклонение на Каиша и го е оставил за непрекъснато в ареста. Така Михал ще прекара времето до 1 юни, когато е планувано делото всъщност по настояването на полската страна за екстрадицията му, в Следствения арест.

През 2010г. полски съд го признава за отговорен в един куп тежки закононарушения и го осъжда на 6г. и 10 месеца затвор, след която присъда Каиша бяга. Европейската му заповед за арест (ЕЗА) е издадена за присъединяване на Михал в престъпна организация за произвеждане и дистрибуция на наркотични субстанции. Той е приет за отговорен от полския съд за трафик на повече от 48 кг дрога, присъединяване в развъждането на канабис – повече от 540 храстчета, както и за управление на престъпна организация, състояща се от няколко индивида. Целта на организацията му е била продажба на дрога, проституция, грабежи и други, се споделя в настояването на полската страна за екстрадицията му. Отделно Михал има обвиняване и за разпространяване на 20 кг амфетамини, както и 36 000 хапчета екстази и 80 грама кокаин. Наред с това се оказва, че, до момента в който е отглеждал храстчетата канабис, не си е плащал тока. Това е друго закононарушение, за което е наказан полякът – за кражба на ток за развъждане на канабис. С ЕЗА той е бил търсен и за изнудване, опасност, подправяне на документи, грабежи, обири и други.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР