Издирваният от правосъдието в България Николай Христов Георгиев, който е

...
Издирваният от правосъдието в България Николай Христов Георгиев, който е
Коментари Харесай

Рали пилотът, предизвикал инцидента в Шумен

Издирваният от правораздаването в България Николай Христов Георгиев, който е с влезнала в действие присъда от 2013 година, се е предал през днешния ден , оповестиха от Апелативна прокуратура-Варна.

Георгиев е търсен от пет години, с цел да бъде изпълнена 3-годишната му ефикасна присъда при общ режим.

45-годишният варненец е бил приет за отговорен за документна машинация в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай от Варненския областен съд. В интервала от 23 септември до 24 септември 1999 г.  посредством потребление на неистинен документи изтеглил без правно съображение сумата от 79 500 щатски $ , благосъстоятелност на морско лице. Ефективната присъда на Георгиев влиза в действие през 2013 год.

Наказателното произвеждане против него и съучастника му Петър Петров, улеснил Георгиев в  осъществяване на документната машинация, е било неколкократно спирано и възобновявано. Георгиев е притеглен задочно към наказателна отговорност за осъществено закононарушение по член 212, алинея 5 от Наказателен кодекс. Окръжната прокуратура във Варна издала ЕЗА на 23 май 2008 година Георгиев е разгласен и на интернационално търсене в страните – членки на Европейски Съюз.

На 3 октомври 2008 година Интерпол – Мадрид уведомява български правосъдни управляващи, че лице с идентични отпечатъци е засечено от испанските управляващи по отношение на трафик на опиати на национално равнище. Лицето се представяло под името Наин Сабан Сабан, роден на 27 юни 1974 година в Прищина, Югославия.

Преди това Георгиев е локализиран в Северен Лондон, Кралство Англия, по сведения също на Интерпол. С същинските си имена той разкрил банкова сметка в Лондон на 1 октомври 2007 година и направил три парични превода към своя сметка в България. Издирваният превел на 23 октомври 2007 година 5450 английски лири, на 23 ноември същата година – 5400 лири, а на 26 ноември 2007 година – 7000 английски лири. Тъй като нямал трудов контракт, нито забележими източници на приходи, банката наложила запор на сумата.

От 9 юли 2013 година почнал да тече давностният период за привеждане в осъществяване на присъдата на Георгиев. На 7 август 2013 година той бил разгласен за търсене за осъществяване на ефикасното наказване от 3 години отнемане от независимост. Окръжната прокуратура във Варна издава втора европейска заповед за арест на 17 октомври 2014 година

Издирваният от правосъдните управляващи в България излиза на ярко едвам преди няколко дни, когато като авто играч по време на провеждането на рали „ Мемориал Валери Великов “  а втомобилът му се врязва в публиката , като ранява 4 души. Двама от потърпевшите са със междинни телесни повреди. Така в Районната прокуратура в Шумен по случая е формирано досъдебно произвеждане против Николай Георгиев за закононарушение по член 134, алинея 3 от Наказателен кодекс – за причиняване на междинна телесна щета на повече от едно лице.

Днес Георгиев се е предал самичък в регионалната дирекция „ Съдебна защита “ във Варна.    

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР