Издирваният от Интерпол Петър Колев, който беше задържан при специална

...
Издирваният от Интерпол Петър Колев, който беше задържан при специална
Коментари Харесай

Задържаният в „Люлин“ е с две присъди и осъден на 3,6 г. затвор

Издирваният от Интерпол Петър Колев, който беше арестуван при специфична интервенция в „ Люлин “, е с две влезнали в действие присъди и е наказан на общо 3,6 години затвор. 

Едната е от 2015 година - за държане на кокаин, а другата - от 2020 година за закана за ликвидиране и безчинство. Мъжът не е бил откри, с цел да бъде наведен в затвор и е разгласен за общодържавно търсене на 3 юни 2020 година На 16 февруари 2021 година е издадена и европейска заповед за арест. 

„ На 23 април 2023 година патрул е подал сигнал за прекъсване, той не се е подчинил и до момента в който се отдалечавал е блъснал друга кола, в която се е опитвал да се качи пешеходец. Нанесъл е телесна щета на пешеходеца. В момента той се намира в болница и има възможност да му бъде ампутиран кракът “, сподели Невена Зартова от Софийска районна прокуратура. 

След злополуката, полицията получава информация, че мъжът живее в „ Люлин “ 6 и подхваната интервенция по неговото задържане.

„ Постъпи оперативна информация, че лицето е въоръжено и рисково при задържане, което наложи потребление на профилирания отряд за битка с тероризма. Около 2 часа не се подчиняваше на полицейските разпоредби. Имаше психолози, в последна сметка същият се съобщи и всичко мина наред “, сподели ст. комисар Калоян Милтенов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.

На Петър Колев са му  повдигнати обвинявания за три закононарушения – причиняване на ПТП с потърпевшо лице, несъблюдение на полицейско предписание и държане на огнестрелно оръжие (два револвера глог) без позволение.

Мъжът ще бъде неотложно наведен в пандиза още в днешния ден. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР