Издирването на криптокралицата Ружа продължава, ФБР дава 250 000 долара

...
Издирването на криптокралицата Ружа продължава, ФБР дава 250 000 долара
Коментари Харесай

Юристката на к риптокралицата Ружа се п ризна за виновна

Издирването на криптокралицата Ружа продължава, ФБР дава 250 000 $ за информация, по която тя бъде разкрита и арестувана.

Ирина Дилкинска, която е била основен юрист на мрежата OneCoin на търсената Ружа Игнатова, се призна пред съда за отговорна в пране на пари и финансови измами, заяви прокурорът Деймиън Уилямс от Южен окръг Ню Йорк.

Присъдата на Дилкинска ще бъде произнесена на 14 февруари 2024 година от арбитър Едуардо Рамос, като съгласно закона двете закононарушения се санкционират оптимално с по 5 години затвор.

Дилкинска е била началник на отдела по правни въпроси на Ружа от 2015 до 2018 година и е останала на поста и след мистериозното изгубване на криптокралицата през есента на 2017 година На 20 март т. година българската юристка, работила за схемата с измислена криптовалута OneCoin, бе екстрадирана в Съединени американски щати и на първото авансово чуване пред арбитър от Южен окръг Ню Йорк съобщи, че не се признава за отговорна. Обвиненията против нея с а повдигнати от отдела за Сложни измами и кибер закононарушения към локалната прокуратура.

“Както Дилкинска към този момент призна, тя е улеснила прането на милиони долари противозаконни облаги на OneCoin, насъбрани посредством скица за многостепенен маркетинг. Специализираните прокурори от тази работа и нашите сътрудници от правоприлагащите органи ще продължат да преследват този значим случай, до момента в който всеки обвинен не бъде изправен пред правораздаването ”, разгласи Уилямс.

Конкретното посочено обвиняване е, че Дилкинска е подпомагала оперативните дейности и прането на пари, в това число организирането на прекачване на 110 милиона $, добити посредством машинация, към компания на Каймановите острови.

Ружа Игнатова продължава да е в листата на 10-те най-издирвани бегълци от правораздаването на Федералното бюро за следствие. Тя е единствената жена там и сега за информация, която би довела до залавянето ѝ, се предлага премия до 250 хиляди $. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР