Издирването на изчезнали от свлачището на италианския остров Иския в

...
Издирването на изчезнали от свлачището на италианския остров Иския в
Коментари Харесай

Българка е сред изчезналите лица след свлачището в Италия, издирването продължава

Издирването на изчезнали от свлачището на италианския остров Иския в Неаполския залив продължи през цялата нощ. До момента равносметката остава непроменена: една жертва, която е 31-годишна локална жителка, 13 ранени и 11 изчезнали, измежду които има и българска гражданка.

Кабинетът е на изключително съвещание за взимане на незабавни ограничения в помощ на потърпевшия регион.

В листата на изчезналите попада 58-годишната българка Николина Благова, омъжена за локален гражданин. Сред търсените има и фамилии с деца. Откриването им е доста мъчно заради големите количества кална земна маса и скални отломъци, срутили се от планината Епомео върху селището Казамичиола терме и стигнали чак до морето, заяви БНР.

Поради това в издирването се включиха и водолазни екипи. Министърът на Гражданска отбрана и морската политика Нело Музумечи чака кабинетът да разгласи за остров Иския изключително състояние ина първо времеда отпусне 2 милиона евро за избавителните действия и за обезпечаване на всичко належащо в тази ситуация. Специалисти и геолози назовават случилото се " предизвестено злополучие " поради строителството на острова от елементи и нелегално, чийто терен от вулканичен генезис е мощно предразположен на свлачища. /Bulgaria on air

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР