Издирването на двамата избягали рецидивисти от Централния софийски затвор продължава,

...
Издирването на двамата избягали рецидивисти от Централния софийски затвор продължава,
Коментари Харесай

Няма следа от опасните бегълци от затвора, бивш шеф в МВР поиска да се върне смъртното наказание

Издирването на двамата избягали рецидивисти от Централния софийски затвор продължава, работи се по разнообразни линии, само че на този стадий няма информация и резултат от издирването.

Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов пред Българска национална телевизия тази заран. Той предизвести, че бегълците са извънредно рискови и хората на би трябвало никога да търсят контакт с тях. 

Радослав Колев е наказан на отнемане от независимост за 26 години, за ликвидиране, а Владимир Стефанов, рецидивист, наказан на отнемане от независимост за 30 години, за обир, похищение и опит за ликвидиране на двама чиновници на Министерство на вътрешните работи, оповестиха през вчерашния ден от Министерство на вътрешните работи. 

Близките на избягалите са в полицейските ръководства и полицията работи с тях. Бързо се задействаха всички системи за сигурност, в това число и Гранична полиция. Времето, за което реагирахме, не би им разрешило да се придвижат отвън града, сподели Маринов по бТВ.

Владимир Пелов, който през вчерашния ден избяга от Софийския затвор, е подъл рецидивист с доста убийства зад тила си. Така го разказа Красимир Занев, някогашен шеф на работа „ Издирвания ”, по бТВ. 

„ Първото му закононарушение е през 1996 година, когато влиза в едно обмен бюро в Пловдив, убива притежателите на място и взима към 300 $. След това се укрива ”, споделя Занев. По думите му Пелов доста добре познава планините към Ботевград, което е направило издирването му извънредно мъчно. „ По-късно получихме информация, че в ж.к. „ Младост ” той има другарка, от която има дете и постоянно остава да спи при нея. Пращаме една сериозна група от издирвачи да открият тъкмо къде е и да го задържат. Пелов отива да пазари, извън пред магазина служителите на реда се хвърлят върху него и го задържат ”, споделя Занев.

В момента на задържането управляващите схващат, че Пелов е въоръжен с револвер с патрон в цевта. „ Задържат го и той споделя „ Ако бях усетил, че сте зад мен, щях да ви гръмна като кучета ”, спомня си Занев. Пелов получава 20 години затвор за закононарушението в обмен бюрото в Пловдив, само че излежава единствено шест поради положително държание.

По-късно през 2011 година Пелов и негов някогашен съкилийник правят въоръжен обир в златарско ателие в Ботевград, където също убиват притежателя и бягат. Докато бягат от полицията, Пелов взима за заложници цяло семейство, което по-късно освобождава и се укрива.

„ Един доста забавен случай – при издирването патрул го стопира на пътя за инспекция. Искат му документите за идентичност, а той вади револвер и ги кара да легнат на земята. Държи ги на прицел, качва се в полицейската кола и бяга ”, споделя още Занев. През 2016 година в центъра на Ботевград Пелов убива двама мъже от ромски генезис с нелегално оръжие.

„ Този човек няма да се поправи. При такива престъпни нарушители, рискови, въоръжени, причинители на доста закононарушения, аз моля да бъде върнато и приложено смъртното наказване ”, разяснява Занев. 

По думите му Пелов сега е извънредно рисков, тъй като няма какво да губи. „ При всички положения ще окаже опозиция. Служителите на Министерство на вътрешните работи са стимулирани, добре готови и считам, че ще дадат позитивен резултат ”, разяснява още Занев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР