Издирването на 12-годишния Александър Цветков от Перник продължава без успех.

...
Издирването на 12-годишния Александър Цветков от Перник продължава без успех.
Коментари Харесай

Аутизмът не е болест, а светоусещане: Вижте картините, нарисувани от изчезналия Сашко

Издирването на 12-годишния Александър Цветков от Перник продължава без триумф. Докато от една седмица служители на реда и доброволци ревизират всяка педя в региона, стават известни от ден на ден детайлности за живота на детето.

Оказва се, че аутизмът на Сашко евентуално е отключил негов креативен гений - рисуването. В обществените мрежи беше публикуван репортаж на " Струма тв " от независима галерия на детето. През декември предходната година, когато е бил IV клас, Сашко е бил показан в ролята си на художник.

Изложбата в Осмо главно учебно заведение в Перник е озаглавена " Цветна Феерия " .

" За нас беше изненада, когато видяхме забавните картини, които ни впечатлиха. Алекс е възпитаник със специфични потребности. Едно друго, едно особено дете. В това няма нищо неприятно, тъй като всички сме разнообразни. Той не може с думи да изрази какво усеща и и по тази причина го е предал с думи ", показва директорката на Осмо главно учебно заведение.

" Впечатлен съм несъмнено. По Коледа стават чудеса. Тука видях невероятни неща. Сътворени интуитивно без никаква подготовка. Тука има Божия интервенция. Господ му държи ръката . Да го Благославя Бог. Очаквам да стане мой сътрудник. През мен са минали стотици рисунки, само че той има някакво по какъв начин да кажа нещо характерно негово си. Подхожда толкоз свободно и вълшебен и взех най-колоритните с цел да усетим неговата дарба ", показва учителят професионален художник Сашо Евтимов.

" Той и химикал мъчно държи, само че пък четката я държи стабилно. Аутизмът не е болест, а светоусещане ", споделя класният началник.

" Той усеща нещата по друг метод. Аз бих ги нарекла " виждащите картини " . Те идват от простотата и добротата от вътрешната страна му ", споделя учителка по изобразяване.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР