Издирван от ДАНС хакер с прякор Емил Кюлев (бел. ред.

...
Издирван от ДАНС хакер с прякор Емил Кюлев (бел. ред.
Коментари Харесай

Издирван от ГДБОП хакер твърди, че е откраднал милиони застрахователни полици

Издирван от ДАНС хакер с прякор " Емил Кюлев " (бел. ред. – Кюлев беше притежател на ДЗИ Банк, като беше убит показно преди години на бул. " България " в София) изпрати публично писмо по електронната поща до редица медии (сред които " Капитал ", " Медиапул ", dnes.bg, " Факти ", " Нюз.бг ", вестник " Марица ", телевизия 7/8), в което твърди, че е съумял да се снабди с 3 734 968 полици от 83 български застрахователни компании.
" Държа към 70% от застрахователния бранш в България ", твърди хакерът. Той прибавя, че продава базата с данни за 150 000 евро и че е съумял да хакне информацията тъкмо преди Коледа – на 23 декември.
 България получи остри рецензии от Европейски Съюз на тематика обезпечаване България получи остри рецензии от Европейски Съюз на тематика " обезпечаване "
Брюксел насочва съществени рецензии за слабостите в застрахователния бранш в България, измежду които е и обезглавяването на регулатора - Ком...
Хакерът адресира писмото си и до изпълнителния шеф на " Сирма Груп " Цветан Алексиев. " Сирма Груп " е една от най-известните софтуерни компании в България. В " Сирма Груп ” влизат над 20 дъщерни компании, профилирани в създаването и поддръжката на разнообразни софтуери. От 2015 година сдружението е обществено и акциите му се търгуват на Българската фондова борса.
Хакерът с прякор " Емил Кюлев " поддържа страница в интернет, записана в Панама и умерено популяризира активността си за финансова поддръжка, твърди специалистът по киберсигурност Любомир Тулев. По думите му, въпросният човек самичък приписва на себе си няколко скандални хакерски офанзиви у нас в последната година – в Комисията по хазарта, в прокуратурата, в Софийския областен съд, в Български пощи.
" Човек, който просто търси внимание, желае самоизява, явно търси поддръжка измежду други хора като него в България. Това, което прави, обаче е закононарушение и не би трябвало да се толерира по никакъв метод ", изясни Тулев,, че ГДБОП търси въпросния хакер.
Още:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР