Издигна я ЕНП на конгреса си в Букурещ“За гласуваха 400

...
Издигна я ЕНП на конгреса си в Букурещ“За гласуваха 400
Коментари Харесай

Фон дер Лайен официално кандидат за втори мандат

Издигна я ЕНП на конгреса си в Букурещ
“За ” гласоподаваха 400 делегати, “против ” бяха 89

Войната в Украйна измежду главните провокации

С 400 гласа “за ” против 89 “против ” председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен бе определена през вчерашния ден за водещ претендент на дясноцентристката Европейска национална партия (ЕНП) за втори мандат отпред на Европейска комисия. Това стана във втория ден от конгреса в Букурещ на най-голямата партия в Европейския парламент, която се чака да резервира лидерската си позиция и след изборите за нов състав на Екологичен потенциал през юни, съобщи Ройтерс.

Партията, която реализира най-хубави резултати на изборите за Европейски парламент, по предписание назначава идващия ръководител на Еврокомисията.

“До изборния ден остават 90 дни. Европейски Съюз е най-ценното нещо, което би трябвало да пазим и за бъдещите генерации ”, сподели Урсула фон дер Лайен на заключителната конференция. Като съществени провокации пред Европейски Съюз тя уточни войната в Украйна, рецесията в Газа и възхода на Китай.

“Владимир Путин не би трябвало да печели войната в Украйна. Ще стоим до Украйна по стъпките є към Европа. Това е единственият метод, по който можем да запазим сигурна Европа ”, отсече Урсула фон дер Лайен. И акцентира нуждата от доста повече вложения в европейската сигурност.

В отговор на въпрос за апела на Киев към Запада да му отпусне замразени съветски активи в чужбина, които да се употребяват за възобновяване на Украйна, председателката на Европейската комисия сподели, че тече обсъждане по тематиката в границите на Г-7 и процесът още не е завършил.

На конгреса си в Рим предходната седмица европейската левица - Партията на европейските социалисти (ПЕС), избра за собствен претендент за началник на Европейска комисия сегашния еврокомисар по обществените права и работните места Никола Шмит, който е представител на Люксембург в изпълнителната власт в Брюксел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР