Издигаш малко листче хартия с надпис Две думи“ – вкаран

...
Издигаш малко листче хартия с надпис Две думи“ – вкаран
Коментари Харесай

Московската полиция арестува жена заради надпис Две думи

Издигаш малко листче хартия с надпис „ Две думи “ – вкаран си в полицейски за броени секунди. Добре пристигнали в Москва през 2022 година

Активистка беше арестувана от общо петима въоръжени служители на реда с каски на площад „ Манежная “ в центъра на съветската столица тази неделя. Тя не показва никакво директно обръщение, само че измежду руснаците, които стачкуват против Владимир Путин, изразът „ Нет войне “ („ Не на войната “) стана алегоричен.

Руската платформа за цивилен активизъм „ Activatica “ заяви за задържането на дамата в Москва и качи видео, на което се вижда бруталният ѝ арест.

Два слова - и ты в автозаке: сколько нужно секунд, чтобы тебя задержали на Манежной площади. Спойлер: полторы
— Activatica (@Activatica)
„ Две думи – и си в полицейски бус. Колко секунди са нужни, с цел да бъдеш задържан на Манежная? Спойлер към видеото – една и половина “, пишат от организацията и прибавят: „ Спрете Путин, спрете войната “.

В клипа се вижда по какъв начин съветските служители на реда надвишават като брой цивилните жители на опустелия площад в центъра на столицата.

В събота съветският деятел Михаил Гусев беше арестуван краткотрайно от полицията в град Иваново (на 300 км от Москва) поради това, че е излязъл на улицата с бял лист, на който е изписано " *** ***** ". Пуснат е, откакто му е публикуван протокол за това, че е " дискредитирал съветската войска ".

Русия преди дни промени Наказателния си кодекс, който към този момент заплашва с 15 години отнемане от независимост жителите и публицистите, изразяващи друга позиция по отношение на войната от тази на управляващите.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР