Издаването на картите за безплатно пътуване на децата до 10

...
Издаването на картите за безплатно пътуване на децата до 10
Коментари Харесай

Предлагат по-ниски цени на картите за градски транспорт за учащи и пенсионери

Издаването на картите за гратис пътешестване на децата до 10 години в пловдивския градски превоз се отсрочва с 10 – 15 дни. От общинското дружество „ Организация и надзор на превоза “ започнаха всички нужни дейности това да стартира още на 1 февруари. Оказва се обаче, че бланките за попълване би трябвало да бъдат отпечатани от Българска народна банка.
Прочетете още
„ Молим жителите за опрощение. Едва в този момент дойде пример на новите бланки, поръчката незабавно е подадена, само че е належащо време за отпечатването на нужните бройки. Когато са подготвени, неотложно ще осведомяваме “, съобщи шефът Георги Стоилов.

Безплатните карти за децата до 10 години ще се издават в бюрата на ул. „ Отец Паисий “ и „ Байкал “. Ако има закупени карти на цена от 16 лева със период след 1 февруари парите ще бъдат възобновени в съответното бюро за продажби.

С 2 лв. да поевтинеят месечните преференциални  карти за възпитаници и студенти, а с 1 лев – за пенсионерите. Така от сегашните 16 лева цената ще стане надлежно 14 и 15 лева Съответно ще бъде въведен механизъм на закупилите карти за 3, 6, 9 или 12 месеца надплатената сума също да бъде върната. 

Около това предложение се сплотиха на работна среща през днешния ден представители на ОКТ и превозвачите. Предстои то да бъде импортирано на втората февруарска сесия на Общинския съвет и възможните промени да влязат в действие от 1 март.

Заместник-кметът по превоз Тодор Чонов изрично изиска от превозвачите прецизно да съблюдават маршрутните написания, водачите да не пропущат автобусни спирки и да бъдат общителни към пасажерите. Обсъдена беше опцията да се пускат по-дълги рейсове по линиите до езиковите гимназии в часовете за отиване и връщане на стотиците средношколци, които учат там.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР