Издателят на Хари Потър Адриен Вон загина при трагичен инцидент с лодка в Италия

...
Ръководителят на Bloomsbury USA, американския клон на известния британски издател,
Коментари Харесай

Ръководителят на Bloomsbury USA, американският клон на известния британски издател, загина при инцидент с лодка в Италия в четвъртък. Ръководителят на Bloomsbury USA, американския клон на известния британски издател, загина при инцидент с лодка в Италия в четвъртък. - Авторско право LAURENE BECQUART/AFP от Публикувано на 04/08/2023 - 14:21

45-годишната жена била на посещение в Италия със съпруга си и двете си деца, когато паднала зад борда по време на инцидент с лодка край бреговете на Амалфи.

Адриен Вон, 45-годишният президент на издателство Bloomsbury USA, загина при инцидент с лодка край бреговете на Амалфи, съобщават местни медии.

Вон стана ръководител на Bloomsbury USA, който издава книгите за Хари Потър в Америка, през септември 2021 г. 

Тя беше на почивка в Италия със семейството си - включително съпруга си Майк Уайт и техните деца Леана и Мейсън, 12 и 8 - когато тя участва в катастрофа с лодка във води близо до Неапол.

Вон и нейното семейство бяха наели деветметрова моторна лодка, за да изследват залива, когато корабът се сблъска с 45-метрова платноходка, наречена „Тортуга“, която превозваше около 80 души, включително германски и американски туристи които празнуваха сватба на борда.

Според местните медии Вон е паднал във водата и е бил ударен от перката на лодката, получавайки смъртоносни наранявания.

Докато спасителите незабавно пристигнаха на мястото на инцидента и изведоха Вон на сушата за медицинска помощ, тя беше обявена за мъртва, преди да може да бъде откарана в болница с хеликоптер.

Съпругът й, който също паднал във водата, съобщил за нараняване на ръката, според италианските медии, но оцелял, след като бил откаран в местна болница.

Децата не са пострадали при инцидента, въпреки че се съобщава, че са били в паника и стрес когато са видели майка си във водата.

Прокурорите в Салерно, района, където се е случил инцидентът, са започнали разследване на инцидента. Тестът за наркотици на капитана, който управляваше лодката, наета от Вон, се оказа положителен за наркотици и алкохол, според италианските медии.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР