Издателство Клет България e инвестирало над 1,7 млн. лв. в

...
Издателство Клет България e инвестирало над 1,7 млн. лв. в
Коментари Харесай

Клет България“ инвестира над 1.7 млн.лв в социално отговорни инициативи

Издателство " Клет България " e вложило над 1,7 млн. лева в обществено виновни начинания за интервала от 2019 година до 2022 година Това сочат данни от първия в бранша разбор на цялостното влияние на компанията върху българското общество, направен със съдействието на специалистите от PwC (PricewaterhouseCoopers) България по случай 20-та годишнина на " Клет ".

Докладът показва изчерпателен разбор на действителното влияние на тези средства върху живота на хората. За интервала " Клет България " осъществя 14 начинания и доближава над 160 хиляди души . Като част от обществено виновната си политика издателството дава безплатно над 1 200 000 учебника, образователни тетрадки и пособия, чиято пазарна стойност надвишава 8,5 млн. лева Обобщените резултати демонстрират, че всяка година издателството подарява приблизително 8,6% от общия брой продадени учебници на възпитаници и учители.

" За последните три години подкрепихме и подехме десетки начинания в поддръжка на българската просветителна система. Резултатите, които виждаме, ни стимулират да продължим да развиваме бизнес модела си стабилно и в интерес на клиентите, ръководени от убеждението, че образованието е измежду основните съставни елементи за построяването на съвременно и сполучливо демократично общество. " Образованието е наша задача " и този отчет е следващото доказателство, което изпълва със наличие този слоган ", разяснява Владимир Колев, шеф на издателство " Клет България ".

" Усилията, които " Клет " поставя за развиването на българското обучение посредством организацията на редица обществено виновни начинания, част от които са показани в сегашния отчет, ясно демонстрират правилата, които компанията следва, и идеите, които дефинира за основни и поддържа. Този отчет мери и окачествява приноса на обществено виновните начинания на " Клет България " за българското общество и по-специално за просветителния бранш и участниците в него. Резултатите дават действително измерение на вложените старания и затвърждават, че посредством своята активност " Клет " може да бъде скъп принос за огромна част от българското общество. Оценката сочи също, че единствено посредством просветителните начинания издателството е спомогнало за дълготрайна и устойчива смяна в живота на 73 309 души, до момента в който в това време е асъдействало за развиването на нови умения или усъвършенстването на съществуващи такива на 139 779 души. Тези резултати затвърждават тезата, че образованието би трябвало да бъде измежду най-ключовите съставни елементи за построяването на съвременно и сполучливо демократично общество ", разяснява Савин Дянков, шеф на PwC България .

Целият отчет може да бъде прегледан на.

Инициативите, подкрепени от " Клет България " в интервала 2019 - 2022 година, са в три съществени посоки - развиване на съвременни просветителни материали както на хартия, по този начин и дигитални; поддръжка за българския преподавател и поддръжка и обществени начинания, ориентирани към възпитаници и родители. Сред по-големите начинания се отличават " Дигиталният преподавател " - взаимна самодейност със SoftUni за възстановяване уменията на учителите за работа с технологии за онлайн преподаване, уебинарите за личностно развиване на учителите " Е-Академия ", екологичната акция " Чисти учебни заведения за ярко бъдеще " и други

Ключов миг за издателството през интервала е епидемиологичната конюнктура, когато при внезапната потребност от цифровизация на образователния развой " Клет " отваря изцяло платформата iZZI за интервала от март 2020 година до юли 2021 година, с цел да могат всички възпитаници и учители да имат достъп до цялостния набор от запаси в нея. Инвестицията за 16-месечния интервал, в който платформата е със свободен достъп, е над 600 хиляди лева и повече от 67 000 консуматори се възползват от електронните принадлежности на издателството.

Издателство " Клет България " е част от немската издателска група Klett, която стартира активността си през 1897 година В момента в България по учебниците на " Клет България " се образоват над 314 хиляди деца, а по издания на групата Klett в международен мащаб се образоват повече от 10 млн. души в разнообразни учебни заведения и университети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР