Издателство „Дамян Яков“ има удоволствието да представи на Вашето внимание

...
Издателство „Дамян Яков“ има удоволствието да представи на Вашето внимание
Коментари Харесай

Викингите идват!

Издателство „ Дамян Яков “ има удоволствието да показа на Вашето внимание „ Викингите идват! “от известния към този момент и в България актуален детски публицист от Финландия Маури Кунас.
Запознайте се със снажните викинги и техните стройни моми! Славата на безстрашните и неудържими мореплаватели от Севера се разнесла чак до крайбрежията на Англия още през 793 година, а историите за техните завършения вълнуват и дребни, и огромни даже и в наши дни.
В духа на старите саги на северните нации Маури Кунас споделя осем шеговити истории за викингите от ония времена. Представя ни доста именити герои, като да вземем за пример Гунар от Овнешкия фиорд, който се перчел с героичните си подвизи, берсерка Ерик, който ненавиждал да му викат мамино синче, проницателното момиче на име Досетливата Óса, а също и Ягодка, която мучала от носталгия по дома.
Впуснете се в приключението на своя живот! Същевременно ще се запознаете с тествани исторически сведения за живота, обичаите, корабите и къщите на викингите.
Книгата е предопределена за деца сред 4 и 12 годишна възраст.
Преводът от фински е на Росица Цветанова.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР