Издателската индустрия претърпява трансформации през последните 30 години. Пристигането на

...
Издателската индустрия претърпява трансформации през последните 30 години. Пристигането на
Коментари Харесай

Ние търсим начини да се свържем един с друг: Издателският пазар в САЩ

И здателската промишленост претърпява трансформации през последните 30 години. Пристигането на Amazon и цифровите книги оказаха своето въздействие, изключително върху самостоятелните книжарници. Но съгласно профилирани организации, през последните години е имало възобновление на физическите книги, и с него възраждането на бизнеса с книжарници в Съединените щати. 

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Доналдо Ернандес в своя репортаж.     

„ Хората харесват преживяването да влязат в книжарница и да прегледат ”, споделя Закари Грийн, който работи като управител в Second Story Books. 

„ Ние търсим способи да се свържем един с различен. И мисля, че за хората, които обичат да четат книжарница е отлично място да го създадат “, показва притежател на книжарница. 

Според профилирани организации като Statista и Wordsrated, Amazon продава към 300 милиона печатни книги всяка година. И макар че издателският пазар съставлява единствено 10% от комерсиалната ѝ активност, компанията управлява сред 40 и 60% от продажбите на печатни книги в Съединените щати.  

Според последното броене в Съединените щати през 2020 година е имало към 10 800 книжарници в цялата страна. От които близо две хиляди и шестстотин са били самостоятелни книжарници. Това сочи последния отчет на Американската асоциация на книжарите.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР