Издателите на Прас прес Христо Комарницки, Чавдар Николов и Чавдар

...
Издателите на Прас прес Христо Комарницки, Чавдар Николов и Чавдар
Коментари Харесай

Издателите на "Прас прас" поискаха три билборда от "г-н Главатар Борисов"

Издателите на " Прас прес " Христо Комарницки, Чавдар Николов и Чавдар Георгиев са внесли в Министерския съвет искане да им бъдат предоставени три билборда. Писмото е адресирано до премиера Бойко Борисов. Авторите чакат след 15 часа на следващия ден да получат входящ номер, сподели Комарницки потърсен от " Дневник ".

Вчера министър председателят Бойко Борисов в коментар за сваления билборд на полицейския профсъюз сподели, че е разпоредил на министъра за европредседателствотоЛиляна Павлова да даде " колкото желаят билбордове от рекламата, която имаме за председателството ". Впоследствие от синдиката обявиха, че няма да употребяват билборда.

Писмото стартира с обръщението " Уважаеми господин Главатар Борисов ". Попитан, Комарницки сподели, че думата предводител значи лидер на племе и не е оскърбителна, даже когато се използва за премиера. Карикатуристите желаят да получат по един билборд на Летище София, пред Народния спектакъл " Иван Вазов " и пред Националния замък на културата.

" Вярваме, че едно положително Ваше решение ще утвърди доверието в главатарската институция като поръчител за свободата на словото и полезностите на демокрацията ", се споделя още в писмото.

Желанието на карикатуристите е на тях да демонстрират част от наличието на сатиричния вестник.



Избраните места са свързани с провеждането на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, което се открива през днешния ден с публична гала в Народния спектакъл. Заседанията ще се организират в постройката на НДК.

Карикатуристите показват, че са избрали този " ексцентричен метод " да доближат до своите читатели и до " високопоставените посетители от Европейския съюз ", тъй като " монополистът в разпространяването " Национална дистрибуция " АД " не позволява " Прас прес " до медийния пазар.

Неведнъж тримата издатели алармираха, че вестникът не доближава до читателите и сергиите. Причината те откриха в разпространителя " Национална дистрибуция ", за което сезираха и Комисията за защита на конкуренцията. Регулаторът обаче не откри нарушавания, а " Прас прес " откри нов дистрибутор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР