Издателите на известното мъжко списание Плейбой може да спрат печатната

...
Издателите на известното мъжко списание Плейбой може да спрат печатната
Коментари Харесай

Издаването на "Плейбой" може да спре

Издателите на известното мъжко списание " Плейбой " може да спрат печатната му версия. Както оповестява американският вестник " Уолстрийт джърнъл ", управлението на компанията Playboy Enterprises, която издава " Плейбой ", " съществено се замисля за бъдещето на печатната версия на списанието, макар че окончателното решение още не е признато ", предава БГНЕС.

Отбелязва се, че контролният пакет акции на Playboy Enterprises в този момент е в ръцете на компанията Rizvi Traverse. Шефът на Playboy Enterprises Бен Кон е сътрудник в него. В същото време 35% от каузи в Playboy Enterprises принадлежеше на създателя на " Плейбой " Хю Хефнър, който умря през септември 2017 година. Сега този дял е благосъстоятелност на неговите наследници. Те, съгласно източници на " Уолстрийт джърнъл ", водят договаряния за продажбата на този дял на Rizvi Traverse.

Между Хефнър и Rizvi Traverse имаше спогодба, съгласно която печатната версия на " Плейбой " няма да спре да излиза, до момента в който създателят на списанието е жив.

В обявата се показва, че през последните години печатната версия на списанието за мъже е нерентабилна и тиражът е понижен няколко пъти.

Важен източник на доходи за Playboy Enterprises беше прехвърлянето на права за потребление на марката Playboy на други компании. Кон споделя, че в бъдеще Playboy Enterprises ще обърне внимание най-много на такива покупко-продажби, свързани с марката.

Представители на Playboy Enterprises и Rizvi Traverse не разясниха обявата. Списанието " Плейбой " излиза допълнително от 20 страни. В Съединени американски щати списанието излиза от 1953 година.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР