Издателите на германско списание, което пусна интервю“ с Михаел Шумахер,

...
Издателите на германско списание, което пусна интервю“ с Михаел Шумахер,
Коментари Харесай

Немско списание уволни редактор заради ИИ „интервю“ с Михаел Шумахер

Издателите на немско списание, което пусна „ изявление “ с Михаел Шумахер, генерирано от изкуствен интелект, уволниха редактора и се извиниха на фамилията на величието от Формула 1.

Седемкратният международен първенец Шумахер, който в този момент е на 54 години, не е виждан обществено, откогато получи сериозна мозъчна контузия при случай на ски по време на фамилна отмора във Френските Алпи през декември 2013 година

Семейството му сподели тази седмица, че възнамерява правосъдно дело против седмичното списание Die Aktuelle, благосъстоятелност на основаната в Есен медийна група Funke.

Funke се извини в изказване на уеб страницата си www.funkemedien.de.

Тази безвкусна и подвеждаща публикация въобще не трябваше да се появява. Тя по никакъв метод не дава отговор на стандартите на публицистиката, които ние – и нашите читатели – чакаме от издател като Funke. В резултат на публикуването на тази публикация ще бъдат направени незабавни кадрови последици. Главният редактор на Die Aktuelle Ан Хофман, която носи журналистическа отговорност за вестника от 2009 година, ще бъде освободена от отговорностите си от през днешния ден.

Управляващият шеф на списанията на Funke Бианка Полман

Последното издание на Die Aktuelle пусна корица със фотография на ухилен Шумахер и обещаващо заглавие „ Михаел Шумахер, първото изявление “. Допълнителен надпис гласи “Звучи лъжливо действително ”.

Вътре се оказва, че „ цитатите “ са създадени от изкуствен интелект.

Семейството на Шумахер пази строга загадка по отношение на положението на някогашния водач, като достъпът е стеснен до най-близките му хора.

Живеем дружно вкъщи. Правим терапия. Правим всичко допустимо, с цел да накараме Михаел да се усеща по-добре и да се уверим, че се усеща удобно, и просто да го накараме да почувства нашето семейство, нашата връзка. Опитваме се да продължим като семейство, както Михаел харесваше и към момента го прави. И ние продължаваме живота си.

Корина Шумахер в документален филм на Netflix от 2021 година
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР