Изданието The Verge, позовавайки се на свои източници, съобщи, че

...
Изданието The Verge, позовавайки се на свои източници, съобщи, че
Коментари Харесай

YouTube започва да дублира със звук клиповете, но засега само на три езика

Изданието The Verge, базирайки се на свои източници, заяви, че YouTube възнамерява в напълно близко бъдеще доста да опрости процеса на повтаряне (озвучаване) на видеоклиповете на другите езици в тази платформа посредством въвеждането на авангардни технологии, основани на изкуствен интелект. По време на събитието VidCon Гугъл разгласи съглашение за партньорство с компанията Aloud, която построява система за повтаряне на наличието, основана на изкуствен интелект, благодарение на бизнес инкубатора Гугъл Area 120.

В формалния уеб страница на Aloud се показва, че инструментът, основан на изкуствен интелект, първо транскрибира видеоклипа на потребителя, т.е. основава надписи въз основа на речта в фрагмента, а по-късно дава на потребителя цялостната транскрипция.  Това наличие може да бъде прегледано и редактирано от потребителя или създателя на наличие, след което готовият текст може да бъде преведен на стремежи език и да стартира дублирането. Това е извънредно забавно решение, тъй като в действителност платформата към този момент знае по какъв начин да основава качествени надписи, а Гугъл не би трябвало да има усложнения и с функционалността за превод.

Представители на YouTube обявиха, че към този момент тестват новия инструмент със стотици създатели на наличие, само че за жалост към този момент технологията Team Aloud има редица ограничавания. Така да вземем за пример сега платформата разрешава повтаряне единствено на британски, испански и португалски език, което, несъмнено, доста стеснява кръга от евентуалните консуматори на системата. Но, несъмнено, платформата няма да стои на едно място и в бъдеще ще има доста повече налични езици. А даже и в този момент потребителите, които желаят дублаж на трите гореспоменати езика, могат доста да разширят аудиторията си от фенове.

Но YouTube не има намерение да спре дотук – компанията съобщи, че нейните специалисти към този момент работят по това преведените и дублираните звукови писти да звучат тъкмо като гласа на създателя. Очевидно платформата желае да имитира гласа на създателя на наличието на други езици – доста е забавно по какъв начин ще бъде осъществено това. Нещо повече, има даже концепция да се резервира прочувствената багра на описа и да се синхронизират придвижванията на устните на основателя на наличието с преведения текст – всички тези функционалности се възнамерява да бъдат показани още през 2024 година, само че най-вероятно във формат за бета-тестове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР