Изданието The Information съобщи, че Apple самостоятелно разработва собствен модем

...
Изданието The Information съобщи, че Apple самостоятелно разработва собствен модем
Коментари Харесай

Apple разработва собствен модем за мобилните мрежи

Изданието The Information заяви, че Apple независимо създава личен модем за мобилна връзка. Уеб порталът цитира някои източници на вътрешна информация, само че по-важното е, че се търси експерт за новото работно място „архитект на клетъчни модеми“. Специалистът ще работи в офиса на Apple в Сан Диего.

Модемът за мобилна връзка е един от най-сложните съставни елементи в мобилните устройства. Разработването на този детайл от нулата няма да е елементарно и ще отнеме най-малко 3 години. Новият модем ще се употребява в смарт телефоните, таблетите и смарт часовниците, само че по-късно ще бъде вграждан и в преносимите компютри, устройствата на интелигентния дом и други.

Към сегашен ден Apple закупува модемите за мобилна връзка от Intel. Преди това ги вземаше от Qualcomm, само че заради правосъдни каузи Apple не удължи контракта с тази компания. 5G модемите за моделите iPhone, които би трябвало да излязат през 2020 година, съгласно неофициална информация, ще бъдат доставяни само от Intel.

Желанието на Apple да сътвори и стартира да създава личен модем за мобилна връзка е разбираемо. Този съставен елемент ще играе значима роля в новия 5G свят. Именно 5G мобилните връзки могат да обезпечат работата на всички устройства в единна екосистема. Apple към този момент има опит в това направление. Компанията създава лични процесори от серия А и копроцесори от сериите M и W.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР