Изданието отбелязва, че Елизабет II притежава няколко дворци и имения,

...
Изданието отбелязва, че Елизабет II притежава няколко дворци и имения,
Коментари Харесай

Какво състояние остави Елизабет II

Изданието отбелязва, че Елизабет II има няколко дворци и имения, тиари от Cartier, диаманти, скъпи бижута, редки картини и чистокръвни британски коне. Въпреки това, съгласно оценка от 2019 година, положението ѝ е едвам към Щатски долар 500 милиона.

Формално, Кралицата притежаваше директно единствено някои имения и крепости, а най-ценните активи на кралското семейство, в това число Бъкингамския замък, се ръководят от специфичен орган, наименуван Crown Property. Структурата не е под контрола нито на кралицата, нито на държавното управление на Англия - тя има и ръководи притежанията на Короната. Сред тях са големи площи земи, имения и уреди, в това число 1762 ветрогенератора на сушата и над водата. Приходите на Crown Property отиват в хазната на Обединеното кралство - за 2018 година да вземем за пример, Щатски долар 428.2 милиона.

„ Грантът ” на суверена е 25% от тези доходи. Предвиден е за разноски за развлечения, заплати на личния състав, средства за пътешестване, камериерски услуги, поддръжка и даже такси за осведомителни технологии (кралицата има акаунт...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР