Изданието La stampa.it публикува статия, която коментира, че 80 %

...
Изданието La stampa.it публикува статия, която коментира, че 80 %
Коментари Харесай

Медиен зоопарк: Кой води хибридна война във времена на коронавирус

Изданието La stampa.it разгласява публикация, която разяснява, че 80 % от съветската помощ за Италия е безполезна. Според него, Путин в действителност гони геполитически и разследващи цели и желае да вкара чеп сред Италия и Европа.
Публикацията беше публикувана и измежду български медии. В отговор на материала във вестника, беше оповестено и мнението на съветския дипломат в Италия.
„ Авторът твърди, че информацията му е от неназовани високопоставени източници, за които ние не знаем кои са и избираме да се придържаме към формалната позиция на италианското държавно управление. Припомняме, че италианският министър председател Джузепе Конте персонално благодари на съветския президент Владимир Путин за поддръжката, а италианския външен министър Луиджи ди Майо персонално посрещна нашите самолети.
Що се отнася до това какъв брой практична е нашата помощ, можете да попитате жителите на Бергамо, където работят съветските специалисти. Твърди се, че нашите военни желаят да повлияят на италианските връзки с НАТО, само че вашите жители сами могат да кажат кой и по какъв начин се притичва на помощ в сложни моменти за страната “, се споделя в публикацията на Сергей Ризов.
Русия изпрати военни и медицински специалисти в страната. Ризов напомня, че множеството от тях работят по систематизиране в разнообразни региони със своите италиански сътрудници, приемайки рискови задания.
По тематиката отзиви изрекоха и български публицисти. Според Виктор Турмаков, тук става въпрос за платена обява.
Ето и мнението му:
Тъй като медиите започнаха да възпроизвеждат заглавието „ Италия откри съветската помощ за битка с КОВИД-19 безполезна “, би трябвало да се изясни механиката на появяването на такива материали.
Погледнете какво в действителност написа: „ В Италия одобряват за безполезна по-голямата част от съветските доставки за помощ в битката против ковид. Това оповестява вестник La Stampa, базирайки се на високопоставени източници. “
Тоест това не е изказване на длъжностни лица или даже водачи на публичното мнение, това е анонимно писмо и не коства пукната пара. Общо взето е еднакво на " Леля Гица от Раднево го е чула това от дамата на заместител кмета ". Особено с този откъс: „ вестникът акцентира, че съветските експерти, пристигнали в Италия, не са лекари, а военни от високи армейски звания “. Армейски лекари да е чувал вестникът.
Кой е платил на La Stampa този материал, може единствено да се досещаме. Но по-интересно ми е кой е платил за това на нашите медии. Може би източникът на финансиране е еднакъв и той доста се плаши от опцията за доближаване сред Русия и Италия в частност и възстановяване на публичното мнение към Москва след края на рецесията. "
Отношение взема и различен публицист - Александър Симов, който също е направил изследване по тематиката.
Публикуваме и неговото мнение:
И аз, сходно на сътрудника Виктор Турмаков, от сутринта се пробвам да намеря от кое място идва изказванието, че италианците намирали съветската помощ за безполезна. Защото видях, че се търкаля из нашите медии като снежна топка. Много ме изкефи и публикация в уеб сайтът " Еуроактив ", която поетично е озаглавена: " Руска и китайска помощ: по какъв начин на италианците им светна алената лампа ". В него авторката Антоанета Николова работи като армията на Чингиз Хан и напряко написа: " можем да назовем акцията хибридна ". Тя твърди, че специалисти в доста италиански медии определили помощта като " безполезна ". Пробвах да открия името на най-малко един " специалист ", който да твърди това, само че не открих. А вестникът, който пусна изказванието е " Ла Стампа ". Един вестник. Тоест - все едно аз да разглася, че епидемията от ковид е скрит план на рептилите да изтребят човечеството, тъй като са ми го споделили " специалисти ", а в действителност да съм се допитал до бабите пред блока и до кварталният пиянка. Наистина акцията е хибридна, само че не съветската помощ, а публикацията в " Ла Стампа ". С помощ от другари и с гугъл-транслейтър попрочетох фейсбук-страницата на " Ла Стампа " - там, несъмнено, най-коментирани са материалите за съветската помощ. Читателите на " Ла Стампа " май по никакъв начин не утвърждават материалите, тъй като толкоз емотикончета на съветски флагове не съм виждал даже и в съветската част на фейсбука. После се чудим за какво печатните медии по целия свят западат. Защото те непринудено се оставиха да ги трансфорат в детайл от хибридната война и пропагандното промиване на мозъци, а това почва да си проличава от 200 километра, изключително, когато на открито върлува зараза. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР