Изданието Contra Magazine твърди, че химическият скандал е изгоден за

...
Изданието Contra Magazine твърди, че химическият скандал е изгоден за
Коментари Харесай

Contra Magazine: Ще създаде ли Москва свой „Шести флот” в Сирия?

Изданието Contra Magazine твърди, че „ химическият скандал ” е преференциален за Англия и НАТО и от военна позиция, защото Русия се е укрепила в близкоизточния район. При това Москва има в Сирия не една база. Неотдавна РФ подписа контракт да употребява авиобазата и пристанищата в Латакия и в Тартус за 49 година

Contra Magazine напомня, че по времето на Съюз на съветските социалистически републики там се базирали 50-60 души за техническо обслужване, които при нужда излизали в морето за работа по военни кораби. Сега обстановката се промени. Тартус в дословен смисъл се трансформира в първокласно пристанище и съветски близкоизточен коз. Морската база е усилена с мощни ЗРК С-400, прави се активност по увеличение на видовете обслужвани кораби: от дребни чак до огромни крайцери и нуклеарни подводници. Радиусът на деяние на ракетните установки покрива базата на НАТО в Инджирлик в Турция, а също и основаната английска авиация в „ Акротири” в Кипър. Според създателите на обявата, самолетите на страните-членки на НАТО летят в Сирия единствено тъй като Русия към момента им позволява да го вършат.

Изданието смята, че Тартус ще стане нов дом за Черноморския флот на РФ, защото в този момент Черно море е чудесно предпазено със сухопътни батареи и авиация. Евентуално основаването на „ Източен средиземноморски флот” с основно пристанище в Тартус ще стане призрачен сън за НАТО и ще може да претендира за статут на преобладаващи сили в района. Нещо повече – Алиансът може да загуби надзор над Суецкия канал и Източното Средиземноморие.

Отчитайки мрачните вероятности в Близкия Изток и в Средиземно море, Западът прави всичко допустимо някак да отслаби Русия и да отвлече Москва от реализация на проекти й.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР