Изданието CNEVPost преведе интервю на Dahe Daily с водача, който

...
Изданието CNEVPost преведе интервю на Dahe Daily с водача, който
Коментари Харесай

„Полудяла” Tesla Model Y уби двама в Китай

Изданието CNEVPost преведе изявление на Dahe Daily с лидера, който оживява след застрашителен случай с Tesla Model Y. Случката се разиграва на 5 ноември, когато Жан, както е наименуван лидерът се пробва да паркира. Бившият водач на камион усеща, че педалът на спирачките е доста корав. Жан споделя, че Model Y има режим за регенерация, който нормално стопира автомобила, само че по това време не е работил.

Шофьорът натиска бутона Р върху селектора за промяна на предавките, с цел да се опита да спре колата, само че тя стартира да форсира, както може да видите във видеото. Не единствено форсира, само че развива извънредно висока скорост.

Жан се кълне, че не е докосвал педала на газта. Той непрекъснато натиска педала на спирачките, само че това не оказва помощ. За злощастие той удря мотоциклетист след 1,2 км, който умира на място. Следва втори удар в различен злополучно преминаващ велосипедист, който е без заплаха за живота.

Но Model Y продължава придвижването си още 1,4 км, до момента в който удря товарен триколесен мотоциклет за доставки. След удара колата се отклонява, вследствие на което удря момиче. За злощастие то също умира. Водачът на триколесното возило е в тежко положение. Цяло знамение е, че Жан остава жив, освен това без съществени контузии, а ударът, който понася най-после, е доста сериозен. В болничното заведение му вършат кръвно проучване, което демонстрира, че кръвта му е чиста.

Историята на Tesla е радикално друга от тази на Жан, естествено.



Подробности за странния случай четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР