Издадох заповед за спиране на всякакъв вид туризъм, съобщи на

...
Издадох заповед за спиране на всякакъв вид туризъм, съобщи на
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Издадох заповед за спиране на всякакъв вид туризъм

Издадох заповед за прекъсване на всевъзможен тип туризъм, заяви на брифинг министърът на туризма Николина Ангелкова.

„ Безотговорно е в тази обстановка да се пътува за туризъм и екскурзии. Много тежко ми е това да го кажа, само че е значимо за здравето на хората. Издадох заповед краткотрайно до 13 април да се преустановят всички действия по Закона за туризма – главно вътрешен и произлязъл туризъм за екскурзия, входящ туризъм също “, посочи за медиите Ангелкова. Тя прикани да бъдат предприемани пътувания единствено когато са неотложни.

„ Разчитаме на виновното държание на всички, с цел да можем дружно да се борим, да се предпазим и да продължим напред в тази тежка обстановка. Само на добра дума и благосклонност не се получава “, предизвести министърът на туризма.

По данни на туроператорите, които провеждат произлязъл туризъм, сега 483 българи са на екскурзия в чужбина - в Египет, Мианмар, Турция, Мароко, Танзания, Буенос Айрес, Нова Зеландия, Кападокия, Франкфурт.

„ Те са отпътували март месец, тъй като им следва завръщане през днешния ден, на следващия ден, някои на 21 март. Много е безконтролно всичко това. Тежко е да виждам по какъв начин няма туризъм, само че това е на процедура в целия свят. Това е в името дружно да се борим с тази болест, с цел да можем по-късно да продължим да развиваме туризма. Апелирам всички да са оптимално виновни “, акцентира министър Ангелкова. Надеждите на сектора са по-бързо да се мине през всичко това. За юли и август резервациите у нас още не са отменяни.

„ Не можем да се ангажираме с това дали ще имаме въобще летен туристически сезон “, добави Ангелкова.

Тя се надява със заповедта ѝ краткотрайно да се преустановят екскурзиите и по-късно бизнесът да продължи напред.

Министърът на туризма разисква с работодатели и синдикати ограничения за подкрепяне на сектора от страната.

„ Засегната е цялата стопанска система, целият икономически живот на страната и би трябвало да бъде открит салдото. Всички вероятни ограничения, които като държавно управление можем да предприемем краткотрайно в границите на тази извънредно тежка обстановка, ние ще го създадем “, увери Ангелкова.

/tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР