Изчисления на ООН сочат, че в обсадената от израелската армия

...
Изчисления на ООН сочат, че в обсадената от израелската армия
Коментари Харесай

ООН: В ивицата Газа има около 50 000 бременни жени

Изчисления на Организация на обединените нации сочат, че в обсадената от израелската войска линия Газа има към 50 000 бременни дами, съобщи ДПА.

Всеки ден в палестинския анклав се раждат над 180 деца, съобщи през днешния ден Агенция на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци в Близкия изток (UNRWA).

Лекарите и акушерките вършат всичко допустимо, с цел да обезпечат грижи за новородените бебета и високорисковите бременни дами в седемте останали работещи здравни центрове на организацията на Организация на обединените нации. В началото на войната на 7 октомври тя разполагаше с 22 здравни центъра в Газа.

С всеки минал ден изискванията за цивилните в окупираната територия стават все по-тежки, доставките на филантропична помощ са извънредно лимитирани и хората са принудени да лагеруват в спонтанни палатки навън. Метеорологичните условия се утежняват, а Израел продължава да нанася удари.

Според Организация на обединените нации над 1,9 млн. души в линията Газа, което възлиза на към 85% от популацията ѝ, към този момент са вътрешно разселени. Много от тях са подслонени в пренаселени обекти на Организация на обединените нации.

" Унищожаването на системата на опазването на здравето в Газа е покруса ", съобщи по-рано през днешния ден генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус. " Но виждаме, че лекари, медицински сестри, водачи на коли за спешна помощ и други не престават да се стремят да избавят човешки животи в изискванията на непрекъсната неустановеност и приток на ранени пациенти ", добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР