Изчезналата Ивана се появи? Забелязаха мистериозно момиче край къща в

...
Изчезналата Ивана се появи? Забелязаха мистериозно момиче край къща в
Коментари Харесай

Изчезналата Ивана се появи? Забелязаха мистериозно момиче край къща в Дупница

Изчезналата Ивана се появи? Забелязаха мистериозно момиче край къща в Дупница.

Имотът е на фамилията ѝ, очевидци настояват, че са виждали там момиче като нея.

Стара и необитаема къща с овехтяла дограма в покрайнините на Дупница е опасана с камери поради издирването на изчезналата Ивана, заяви “24 часа ”. Това е унаследен парцел на фамилията ѝ. Движението към къщата се следи непрекъснато.

В полицията са получили сигнали, че госпожица с нейното изложение е забелязвана в региона.

В дните след изгубването на ученичката униформени посетили къщата, само че не разкрили следи от Ивана. Въпреки това проверяващите решили да слагат камери, които да записват 24 часа. Там няма наличие на полиция и родственици, с цел да не я  изплашат. Освен тази къща криминалистите са посетили още няколко парцела на околните ѝ.

Преди дни полицията спря издирването

на Ивана в покрайнините на Дупница. Кметът на града Първан Дангов допусна, че тя може да е напуснала страната. Засега единствената диря от момичето е откритото ѝ яке на основния път Е-79 покрай тунелите на Дупница.

Макар че до неотдавна имаше спекулации, че не е лекувана и болестта ѝ е подценявано, тези дни родителите споделиха, че са я водили на психолог няколко пъти.

“Искаме да призовем детето ни, в случай че ни гледа, слуша или чете, да се върне у дома, да ни се обади. Обичаме я, няма да ѝ се караме. Надяваме се да е жива и здрава. Ако някой я види, дано да се обади в полицията или да я заприказва. Тя няма да се изплаши и да избяга ”, приканиха в петък родителите на Ивана Мария и Георги. Момичето изчезна на 22 февруари, откакто по обяд си потегли от учебно заведение, като остави там телефона и чантата си. Оттогава е в неопределеност.

“Директорката не взе ограничения, когато ѝ казвахме, че тормозят Ивана. Преди време

съученици ѝ се изплюха в косата

и тя беше принудена да си измие главата на чешмата, след това да се подстриже ”, описа майката Мария. Наскоро от гимназията ѝ споделили, че може да реалокират детето в самостоятелна форма на образование.

 Родителите на момичето го приканиха да се прибере у дома. Родителите на момичето го приканиха да се прибере у дома.

“Това също може да е оказало въздействие върху детската душeвност. Тя беше отличничка, само че в последно време си скапе триумфа. Обичаше историята. Обича да слуша музика. Правеше си клипчета за тик-ток. Нямаше другари, не беше общителна. Когато си по-свит, те мачкат. Така е било и в учебно заведение ”, добавя майката.

Тя не знае кой е сменил профилната фотография на щерка ѝ във фейсбук и чака служителите на реда от “Киберсигурност ” в ГДБОП да схванат. Мария описа още, че Ивана и преди е изчезвала за по 2-3 часа. Баща ѝ я намерил на гарата в Благоевград. Но в никакъв случай не е изчезвала за дни. Учителите, директорката и съучениците на Ивана не са потърсили родителите ѝ след 22 февруари. Ивана е имала спестени пари, които са ѝ давани по празници. “Те са у дома, не сме ги крили от нея, знаеше къде са. Не ги е взела. Това ми приказва, че не е възнамерявала бягство ”, споделя майката. Преди година и два месеца изчезна и дребният Сашко от Перник, който е с аутизъм. Той бе открит след 8 дни в планината Голо Бърдо. Заедно с татко си Александър в този момент момчето се включи в търсенето на Ивана.

“Вътрешното ми чувство е, че е жива –  споделя пред “24 часа ” Александър Цветанов – Или се крие сама, или е отвлечена. Не желая да подценявам обстоятелството, че може да е имала психологични проблеми, с които не е работено от експерти. Разликата в нейния случай и този на моя Сашо е, че най-вероятно при Ивана става въпрос за бягство за да не бъде открита. Сашо искаше да бъде открит, само че поради заболяването си не знае по какъв начин да изиска и потърси помощ. Надявам се, че момичето ще се открие живо и крепко и се апелирам да не е напуснало територията на България. Успех на родителите ѝ. ”

Източник: 24 часа

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР