Изчезналата двойка ваканционници в Аляска имала „много странности“, разкрива близък приятел

...
Връзката между мъж от Тенеси и неговата приятелка, която е
Коментари Харесай

Връзката между мъж от Тенеси и неговата приятелка, която е била в миналото, и двете изчезнаха миналата седмица по време на пътуване до Аляска, отдавна е заобиколена от „много противоречия и много странности“, включващи злоупотреба с вещества и обвинения в домашно насилие, каза дългогодишен приятел пред The ​​Daily Beast.

Джонас Баре, 50, и Синтия Ховсепиан, 37, са в неизвестност от 11 август, когато трябваше да напуснат своя Airbnb във Феърбанкс, но не успяха да го направят, според полицейското управление на Феърбанкс. След това те изпуснаха обратния полет и не се свързаха със семействата си, след което служителите претърсиха имота и намериха багажа на двойката. Техният нает джип беше открит изоставен в курорта Чена Хот Спрингс в събота, същия ден, когато бяха обявени за изчезнали.

Приятелят, който е женен за бивш съквартирант на Баре и го познава от повече от 25 години, каза, че Ховсепян наскоро е излязъл от изтощителната битка с наркотиците и е претърпял операция на открито сърце през юни 2022 г.

Тя каза, че за първи път е запознала Баре и Овсепян един с друг и въпреки че романтичната им връзка наскоро охладняла , те останаха близки. Тя ги е видяла за последен път в средата на април, когато Баре и Овсепян са останали при нея и съпруга й за две нощи малко след смъртта на бащата на Овсепян. Бяха тежки 10 месеца за Ховсепян, която загуби майка си миналия октомври, според приятеля.

„Мисля, че ако беше взела нещо друго [с наркотици], това щеше да я убие,“ тя каза. „Тя се опитваше дори да не пие, тялото й все още беше толкова крехко.“

Беър и Ховсепян, който е с увредено зрение и понякога използва бастун, за да се ориентира, докато ходи, се бяха преместили в Нешвил от Флорида заедно, според приятеля. Двамата обичаха да се разхождат и Ховсепян беше „много развълнуван, опитваше се да стане по-здрав, спортуваше много, хранеше се здравословно“, според приятеля. И двамата „изглеждаха щастливи“, въпреки че нещата изглеждаха „много платонични, изобщо не романтични“. Изглеждаше, че са много добри приятели, просто някак си помагаха един на друг.“

Тя отказа да предостави пълни подробности относно продължаващото напрежение между Баре и Ховсепян, като каза: „Ние някак си разбрахме малко от лъжичката , но не искам да казвам твърде много.“

Канал в YouTube на името на Ховсепян предоставя повече въпроси, отколкото отговори, включвайки набор от зловещи видеоклипове, в които се твърди, че Баре е насилствено, който през 2008 г. беше обвинен в Окръг Пинелас, Флорида, с домашна катастрофа, според съдебните регистри. (Случаят не стигна до съдебен процес, но през следващата година Баре беше обвинен в нарушаване на свързана заповед за защита. Ховсепян, от своя страна, беше признат за виновен през 2018 г. за нарушаване на заповед за защита; самоличността на другото замесено лице е неясно.)

„Джонас Баре ме уби, ако умра на 1/8/2020“, Ховсепян Описанието на канала в YouTube гласи загадъчно.

Пътуването до Аляска беше подарък за рождения му ден, написа Баре във Facebook.

Публикувайки за това на 9 август, Баре написа: „Ако Кодиак ме хваща, ще считам това за почтена смърт.“

Беър мистериозно остави мобилния си телефон в Нешвил, преди да излети на 3300-милната разходка. Приятелката каза, че съпругът й изпратил съобщение на телефона на Баре на 14 август, три дни след като той и Ховсепян изчезнаха, и била шокирана да види, че съобщението му е било прочетено. Той откри, че Баре е дал телефона на своя бизнес партньор и е използвал този на Ховсепян, докато са били в Аляска.

„Така че, това е голям въпрос“, каза приятелят, добавяйки, че тя говори две преди дни с бащата на Баре, който сега е в Аляска, за да помогне с издирването.

Приятелката каза, че е чула от бащата на Баре в неделя чрез Facebook Messenger, че Баре и Ховсепян са изчезнали, което тя описа като „сюрреалистично .” Не е различно от Баре да няма връзка за известно време, но „да изчезне по този начин изобщо не прилича на него“, продължи тя.

„Не мисля, че има нечестна игра между тях двамата — продължи тя. „Наистина вярвам, че... Може би просто са пострадали или са заседнали някъде. Просто се опитвам да запазя позитива и да се надявам на най-доброто, но вече мина седмица.“

Преди здравето й да започне да се влошава, Ховсепян работела в ресторант, отбеляза приятелката. Баре, който има бакалавърска степен по биомедицинско инженерство от университета Акрон, сега управлява автосервиз, според друга жена, която преди е била в романтична връзка с Баре.

Той стартира бизнеса, след като работи като производител на захарен памук продавач в Bridgestone Arena в Нешвил, след което управлява бар, който оттогава е затворен, каза тя пред The ​​Daily Beast.

Жената, която също поиска името й да не се разкрива от страх от репресии, каза Баре често пиеха до излишък, докато бяха заедно в средата на 2000-те. (Беър беше арестуван през 2021 г. за DUI.)

„Не знам дали има мечки в района, където са били, но не бих се изненадал, ако той се напи супер и се опита да се приближи до мечка или нещо подобно“, каза тя. „Той е глупав, когато е пиян, и би се опитал да направи нещо глупаво.“

Междувременно тези у дома могат само да седят и да чакат.

Времето е от съществено значение, старият приятел, който запозна Баре и Овсепян, вярва. В петък тя стартира публична група във Facebook Jonas Bare & Cynthia Hovsepian—Изчезнали в Аляска, в опит да събере информация за тяхното местонахождение.

„Много хора изчезват, някои хора го правят на цел, те не искат да бъдат открити”, каза приятелят. „Но това не са те. Знам, че казват, че първите 48 часа са най-важни, но аз все още се надявам. Джонас може да бъде много изобретателен.“

—с допълнителен репортаж от Дан Ладън-Хол

Прочетете повече в The Daily Beast.

Вземете най-големите лъжички от Daily Beast и скандали, доставени направо във вашата пощенска кутия. Регистрирайте се сега.

Бъдете информирани и получете неограничен достъп до несравнимите отчети на Daily Beast. Абонирайте се сега.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР