Изчаквахме решението на Агенцията по храни и лекарства на САЩ

...
Изчаквахме решението на Агенцията по храни и лекарства на САЩ
Коментари Харесай

Ваксината на Янсен ще се използва без ограничения ВИДЕО

" Изчаквахме решението на Агенцията по храни и медикаменти на Съединени американски щати за " Янсен ", то е позитивно. Междувременно още седем страни взеха своето решение. Нашето решение е да се употребява имунизацията на „ Янсен “. Всички отзиви са по посока да се употребява без ограничавания. Очакваме още една доставка от 14 000 дози, която дружно със съществуващите ще бъде разпределена в празничния интервал и ще стартираме потреблението й по всички вероятни канали”, Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

" Част от имунизацията на " Янсен " ще бъде ориентирана към туристическата промишленост, с цел да стартираме имунизацията преди старта на летния сезон, защото имунизацията е еднодозова и може да се издаде документ незабавно след нея. Тя ще бъде слагана и в имунизационни пунктове на групи, при които желаеме да реализираме по-бърз резултат, като ромското население, при които по-трудно могат да бъдат открити хората за втора игла ", добави Кунчев.

Заедно с изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по медикаментите маг.-фарм. Богдан Кирилов той даде брифинг пред министерството на опазването на здравето по отношение на решенията на Националния имунизационен щаб.

„ През празничните дни ще работят 26 имунизационни пункта. Всеки, който желае може да се насочи. Ще може да имунизират с „ Пфайзер “ и „ Астра Зенека “, сподели още доцент Кунчев. Той се разгласи за нова имунизационна акция у нас, с цел да доубеди българите, като вземем образец от страни като Израел.

На въпрос по какъв начин се е стигнало до решението за потребление на „ Янсен “, откакто страничните резултати са сходни на AstraZeneca и са докладвани при по-млади дами, доцент Кунчев посочи: „ Данните, които имам за България демонстрират, че няма кардинална разлика. Да, при дамите, които са отговаряли на индикаторите при AstraZeneca, е належащо по-голямо внимание при използването, само че няма ограничавания в потреблението “.

„ За AstraZeneca сме споделили, че който си е поставил първа предлагаме да довърши процеса с втора доза от същата ваксина. Има рекомендация да се поставя с нараснало внимание на дами под 60 година, както и на тези, които в предишното са имали някакви тромбоцитни прояви “, изясни Кунчев. И добави, в случай че видеозаписите на мача " Левски " - ЦСКА потвърдят, че има скупчване на хора без съблюдаване на ограничаващите ограничения, ще последват наказания.

Изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов заяви, че през идващите седмици се чакат у нас да дойдат доставки главно на РНК ваксини.

„ Имаме информация от Германия, Испания, Австрия, Унгария и Чехия, че започват имунизирането с „ Янсен” без никакви ограничения”, сподели още той.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР