Избягването на рецесия в Съединените щати става все по-трудно, заяви

...
Избягването на рецесия в Съединените щати става все по-трудно, заяви
Коментари Харесай

МВФ: Рецесията в САЩ трудно може да бъде избегната

Избягването на криза в Съединените щати става все по-трудно, съобщи изпълнителният съвет на МВФ. Вашингтон беше посъветван да „ анулира комерсиалните ограничавания и нарастванията на митата, въведени през последните пет години “.

В отчета на МВФ за резултатите от обичайния годишен обзор на стопанската система на Съединени американски щати се споделя, че " залозите са високи, когато се търсят ограничения по отношение на инфлацията ". Вашингтон е предизвестен, че " изборът на неверни политически решения в една или друга посока ще докара до обилни последствия " както за самите Съединени американски щати, по този начин и за целия свят.

Според МВФ има фактори, които " основават спомагателни проблеми ": ковид, " усложнения в доставките ", както и условия, които МВФ свързва с съветската специфична военна интервенция в Украйна, оповестява ТАСС.

МВФ счита, че Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през 2022 година ще нарасне с 2,3%, през 2023 година темпът на напредък се предвижда на 1%.Така фондът утежни прогнозата по отношение на априлските си оценки с 1,4 процентни пункта тази година и с 1,3 п.п. идната година. През 2021 година съгласно МВФ стопанската система на Съединени американски щати е повишена с 5,7%. Според МВФ равнището на безработица в Съединени американски щати през 2022 година ще бъде 3,7%, а през 2023 година - 4,6%. Очаква се инфлацията да бъде 6,6% през 2022 година и 1,9% през 2023 година

Отбелязва се, че „ колкото по-дълго инфлацията остава висока, толкоз по-голям е рискът от повишение на инфлационните упования, което по-късно ще се отрази на заплатите и цените “. В резултат на това може да се наложи Фед да „ вземе по-драстични ограничения за понижаване на инфлацията посредством повишение на лихвените проценти и поддържането им високи за по-дълго време “, което „ ще докара до в допълнение закъснение на растежа и по-висока безработица “.

МВФ има вяра, че „ целта на политиката би трябвало да бъде бързото закъснение на растежа на цените, без да се предизвика криза “, Съединени американски щати би трябвало „ да анулират комерсиалните ограничавания и нарастванията на цените, въведени през последните пет години “, и „ интензивно да се ангажират с комерсиалните сътрудници за подсилване на стопанска система, учредена на правила, многостранна комерсиална система, построена към СТО. “

Припомняме, че " е рискова близостта " на американската стопанска система до криза, споделиха икономистите на JPMorgan. Анализаторите на JPMorgan считат, че през второто тримесечие Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати няма да нарасне с 2,5%, както чакаха по-рано, а ще покаже нарастване от единствено 1%, което е покрай застоялост. Началото на рецесията може да бъде индикирано от срутва на борсовите показатели в Съединени американски щати и високата инфлация, с която Съединени американски щати не могат да се оправят. До 1 юли американският S&P 500 е изгубил 21% от началото на годината, съгласно оценки на Dow Jones. Подобен спад е връх от 1970 година насам. Американските акции са се обезценили през първата половина на годината с 9 трилиона $, сподели Кирил Дмитриев, основен изпълнителен шеф на Руския фонд за директни вложения.

Превод: ПИ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.comь
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР