Избягването на нездравословна храна отдавна се смята за най-умния подход,

...
Избягването на нездравословна храна отдавна се смята за най-умния подход,
Коментари Харесай

Три продукта за удължаване на живота с 10 г.

Избягването на нездравословна храна от дълго време се счита за най-умния метод, когато става въпрос за положително здраве и дългоденствие. Ново изследване на учени от университета в Берген в Норвегия разпознава три потребни храни, които могат да удължат живота с 10 години.

Научната работа проучва разнообразни данни, получени от проучването на световното задължение на заболяванията. С тяхна помощ откривателите построиха модел за оценка на продължителността на живота въз основа на някои промени в менюто.

Резултатите демонстрират, че младежите могат да живеят до 10 години по-дълго, в случай че включат избрани храни в диетата си. В същото време при по-възрастните хора сходни решения водят до по-малки промени.

Оказа се, че при прекосяване към вярно хранене на 20-годишна възраст продължителността на живота се усилва с повече от 10 години. Най-висок % се следи при хора, които са почнали да употребяват бобови растения, пълнозърнести храни и ядки.

На всичкото от горната страна намаляването на потреблението на червени и модифицирани меса довежда до огромни усъвършенствания. Внасянето на сходни промени в менюто при хора на възраст 60 години може да усили продължителността на живота на дамите с 8 години, а на мъжете с 8,8 години, споделиха детайлностите създателите на научната работа. Когато възрастните хора минават на диета на 80-годишна възраст, междинната дълготрайност на живота се усилва с 3,4 години, заключават норвежките учени.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР