Избягването на бърза храна и мазното не е достатъчно. За

...
Избягването на бърза храна и мазното не е достатъчно. За
Коментари Харесай

10 храни, от които сърцето ви се нуждае

Избягването на бърза храна и мазното не е задоволително. За да поддържате сърцето си крепко, би трябвало да си набавите и храни, от които то се нуждае. Трябва да се храните вярно и да ядете здравословни храни по доста. Кои са те, научете тук:
10-те най-хубави храни за здравето на сърцето ви
1. Овес и ечемик
Семената на тези зърнени култури съдържат особено вещество, наречено бета-глюкан. То е доста потребно за здравето. Учените са потвърдили, че усилва способността на организма да създава инсулин, покачва имунитета и пази здравите кафези в тялото по време на лъчева и химиотерапия. Но ролята на бета-глюкана в преработката на холестерола е скъпа. Проучванията демонстрират, че в случай че консумирате единствено 3 грама от веществото дневно, равнищата на холестерола ще намалеят с 10%.
2. Сьомга и тлъста риба
Мазнините, съдържащи се в рибата, са жизненоважни за поддържане здравето на сърцето. Сьомгата, рибата звук, скумрията и морските блага, всички те съдържат всичко належащо за поддържане на сърдечния мускул. Всички тези храни са с високо наличие на омега-3. Това оказва помощ за попречване на сърдечно-съдови нарушавания и поддържане на сърдечната периодичност.
3. Зелените с тъмни листа
Листата от марулята, спанакът, зеле и горчица са богати на витамини А, Е, С и К и също по този начин съдържат антиоксиданти, които оказват помощ за изхвърлянето на токсините от тялото. Диетолозите настояват, че листните зеленчуци са най-хубавият източник на калций, магнезий и калий, които играят огромна роля в регулирането на кръвното налягане. Те спомагат за възобновяване на кръвоносната система. Освен това в зеленчуците има напълно малко калории.
4. Ядки и семена
Покълналите семена и ядки са известни и с високото си наличие на калий и магнезий, което може да намали кръвното налягане. Орехите (които апропо съдържат омега-3, наред с други неща), бадеми, ленени семена, лешници ще бъдат отличен избор при съставянето на диета за човек, който желае да избегне сърдечни проблеми в бъдеще
5. Цвекло
Изненадващо е, само че цвеклото съдържа доста микроелементи, които имат удобен резултат върху кръвоносните съдове. Освен това е потвърдено, че веществата, открити единствено в цвеклото, лекуват рак, артрит и сърдечна непълнота.
6. Авокадо
Не забравяйте да ядете авокадо, най-малко един път дневно. Този плод може да размени хапчетата за намаление на кръвното налягане, също така здравословните мазнини в тях могат да оказват помощ на организма да създава верния холестерол. Плодовете могат да оказват помощ на страдащите от диабет вид 2, тъй като предизвиква вярното произвеждане на инсулин.
7. Зехтин
Веществата в зехтина подкрепят здравето на сърцето и мозъка, понижават риска от рак и удължават живота. Въпреки голямото количество хранителни субстанции обаче, маслото има високо наличие на калории, тъй че си коства да го замените единствено с източници на по-нездравословни мазнини в диетата и да го употребявате умерено.
8. Бобови растения
 И производителите на плодове и зеленчуци желаят по-ниско Данък добавена стойност И производителите на плодове и зеленчуци желаят по-ниско Данък добавена стойност
20 браншови организации желаят понижаване на Данък добавена стойност – по този начин, както имаше понижение за целия бранш " Туризъм ". От 1 юли там ставката ст...
Съдържанието на фибри в тях е доста високо, по този начин бобовите растения могат да понижат равнището на неприятния холестерол, както и на триглицеридите в кръвта. Също по този начин бобовите растения оказват помощ за прочистването на тялото и понижават тежестта. Освен това са богати на протеини. Имайте поради обаче, че с цел да извлечете максимума от бобовите растения, те би трябвало да бъдат приготвени вярно - без доста сол и мазни сосове.
9. Млечни артикули с ниско наличие на мазнини
Може да звучи необичайно, само че сирена, кисело мляко и прясно мляко могат да оказват помощ за намаление на кръвното налягане. Млечните артикули съдържат калций, калий и магнезий, субстанции, които са основни за контрола на кръвното налягане. Най-голямата изгода от киселото мляко е, че може да предотврати хипертонията.
10. Балансирана диета с ниско наличие на натрий
Експертите споделят, че придържането към правилата на положителното хранене като цяло е доста по-здравословно от яденето на една или две здравословни храни в цялата диета. Контролът на приема на сол ще е от изгода за сърцето повече от яденето на пържени картофи с авокадо кетчуп или варен фасул.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР