Избягалият южнокорейски криптовалутен предприемач Куон До-хьон, обвинен в организирането на

...
Избягалият южнокорейски криптовалутен предприемач Куон До-хьон, обвинен в организирането на
Коментари Харесай

В Черна гора заловиха издирван криптопредприемач

Избягалият южнокорейски криптовалутен бизнесмен Куон До-хьон, упрекнат в организирането на машинация за няколко милиарда $, която раздруса международните криптопазари предходната година , е задържан в Черна гора и е изправен пред нови обвинявания в Съединени американски щати, заключи Агенция Франс Прес.

Куон е бил задържан дружно с още един южнокорейски жител, заяви в четвъртък Министерството на вътрешните работи на Черна гора, което добави, че магнатът е бил арестуван въз основа на южнокорейска заповед.

" Куон До-хьон и Хан Чанг-джун бяха задържани и доведени в държавната прокуратура в Подгорица за престъпно действие, обвързвано с подправяне на документи ", се споделя в изказване на вътрешното министерство.

По време на паспортния надзор за полет до Дубай двамата " са употребявали подправени документи за пътешестване от Коста Рика, което е открито и от инспекциите на Интерпол ", се споделя в него.

При инспекцията на багажа им са открити и документи за пътешестване от Белгия и Южна Корея, а инспекциите на Интерпол са открили, че белгийските документи са подправени , добави министерството.

Полицията иззема от тях три портативни компютъра и пет мобилни телефона.

Влизането им в Черна гора не е записано, оповестиха от министерството.

Южна Корея е издала заповед за задържането им за закононарушението " незаконно сдружаване ", добави то.

През септември Южна Корея изиска от Интерпол да популяризира " алена бюлетина " за 31-годишния мъж в 195-те страни членки на организацията.

Куон и още петима души, свързани с Terraform, са търсени за измами и за обезсилването на нейните цифрови валути през май 2022 година

Федералният обвинителен акт на Съединени американски щати упреква 31-годишния Куон в осем точки, в това число машинация с скъпи бумаги, машинация със артикули и банкова машинация. Обвиненията са повдигнати след правосъден иск , подаден преди месец от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати.

TerraUSD на Куон беше замислена като " постоянна монета ", които са обвързани със постоянни активи като щатския $, с цел да се предотвратят фрапантни съмнения в цените.

Пазарната стойност на притежателите на TerraUSD и нейната плаваща сестринска валута Luna обаче беше изтрита с към 40 милиарда $, откакто през май предходната година стабилкойнът падна надалеч под закрепения си курс от 1 $ .

Според Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати Куон е упрекнат в " образуване на машинация с скъпи бумаги за криптоактиви на стойност няколко милиарда $ ".

Много вложители изгубиха спестяванията си, когато Luna и Terra навлязоха в серпантина на гибелта, а южнокорейските управляващи започнаха голям брой наказателни следствия на злополуката.

Криптовалутите са подложени на все по-засилен надзор от страна на регулаторните органи по целия свят след поредност от неотдавнашни несъгласия, в това число високопрофилния срив на криптоборсата FTX .

FTX и нейната сестринска комерсиална къща Alameda Research банкрутираха в края на предходната година, разтваряйки бизнеса с виртуална търговия, който беше оценен от пазара на 32 милиарда $.

Падането на FTX провокира съществени подозрения по отношение на дълготрайната жизненост на криптовалутата и натрупа стрес върху по-нататъшните платформи и структури, които се възползваха от триумфа на Биткойн и други валути.

За да се прибавят към възходящите му проблеми, секторът на цифровите валути беше мощно обиден и от банкрута на американските криптокредитори Silvergate и Signature на фона на поредност от банкови банкрути, които раздрусаха международните пазари и провокираха опасения за бъдещи стопански разтърсвания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР