Избягалият в Белгия от испанското правосъдие бивш каталунски лидер Карлес

...
Избягалият в Белгия от испанското правосъдие бивш каталунски лидер Карлес
Коментари Харесай

Пучдемон призна поражение. Независима Каталуния няма да има?


Избягалият в Белгия от испанското правораздаване някогашен каталунски водач Карлес Пучдемон изпрати редица известия от мобилния си телефон, в които написа, че последователите на независимостта на Каталуния " са го принесли в жертва ", заяви телевизия Телесинко, до която достигнало наличието на кореспонденцията. На 30 януари трябваше да се състои съвещание по отношение на кандидатурата на Пучдемон за водач на самостоятелния район. В последния миг ръководителят на Народното събрание Роже Торен разгласи анулиране на дебата, защото конституционният съд на Мадрид е срещу някогашният водач на района да заеме поста от отдалеченост.

Съдът упорства политикът персонално да се яви в районния парламент, като авансово получи за това позволение от висшия съд на страната, който води дело против него. Отлагането на съвещанието по кандидатурата на намиращия се в Брюксел Пучдемон не беше подкрепено от парламентарната си група " Заедно за Каталуния ", съобщи Нова ТВ, цитирайки БГНЕС.

Според испански медии, след решението на Торен Пучдемон изпратил известия на някогашния консултант по опазването на здравето към държавното управление на Каталуния Тони Камино, който също е в Белгия. В тях някогашният водач написал: " Нашите ни принесоха в жертва, най-малко мен. " Пучдемон също по този начин отбелязал, че двореца Монклон [резиденцията на испанския премиер] печели. " Всичко завърши ", гласи известието, имайки поради сепаратисткия развой в Каталуния.

По адрес на коментара на малкия екран, Пучдемон написа в Туитър: " Аз съм публицист и постоянно съм разбирал, че има ограничавания, да вземем за пример персоналният живот, които в никакъв случай не би трябвало да бъдат нарушавани. Човек съм и от време на време има моменти, в които се колебая ", отбелязва Пучдемон. Той също по този начин сподели, че няма желание да се отхвърля от своите цели от почитание към жителите на Каталуния.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР