Избягалият арестант в Пловдив стана център на дебата за вота

...
Избягалият арестант в Пловдив стана център на дебата за вота
Коментари Харесай

Дебатите по вота на недоверие – само час и половина

Избягалият задържан в Пловдив стана център на дебата за вота на съмнение в Народното събрание.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова стартира изявлението си с тази вест и прикани вътрешния министър да го откри до края на разискванията.

Нинова се обърна към Валентин Радев, припомняйки случая с избягалия Владимир Пелов от Централния софийски затвор.

„ Задържан за опиати е избягал от районното в Пловдив, уповавам се, господин Радев, да го хванете до края на дебата, с цел да не вземе и той да пусне брада и да изчезне”, съобщи тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия риторично попита премиера за какво не е реагирал на изявлението на вицепремиера Валери Симеонов против противозаконните обекти по морето. „ Означават, че несигурността, неустойчивостта и престъпността седят на масата в Министерския съвет. Кой оказва помощ на наркотрафиканти, кой толерира мутренски групировки? Пълно мълчание”, уточни Нинова.

Според Движение за права и свободи вотът на съмнение не е единствено математически резултат.

„ Този избор няма да успее, настояват тези, за които това е единствено аритметика, пренебрегвайки комплексното деяние и политическия резултат на този мощен либерален инструмент. На тези от в този момент споделям: „ Не бързайте да се радвате”, съобщи водачът Мустафа Карадайъ.

Депутатите от „ Воля” бойкотираха дебатите и останаха във Варна, с цел да запълват дупки по пътищата.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Тези диспути са безусловно безсмислени, в случай че всеки народен представител – ние през днешния ден ще запълним към 10 дупки. Ако всеки народен представител запълва по 10 дупки веднъж седмично, това прави 500 хиляди дупки”, пресметна водачът на партията Веселин Марешки.
„ Воля ” бойкотира дебатите по вота на съмнение Те продължиха единствено час и половина, Корнелия Нинова не пропусна да употребява най-новата информация за избягал задържан в Пловдив
След час и половина депутатите ненадейно се отхвърлиха от изявленията си, само че престрелките се придвижиха в коридорите.

„ Те просто избягаха и не пожелаха да водят този дебат”, разяснява водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Цветан Цветанов: Ще влезем в историята с избор на съмнение без причини Днес на изключително съвещание депутатите дебатираха във връзка вота на съмнение на тематика „ Сигурност ”
„ Г-н Цветанов се оплака, че госпожа Караянчева не му дава думата, ами да ѝ изиска оставката”, прикани Корнелия Нинова.

„ Много от нещата са просто популизъм. Бягат пандизчиите, и през днешния ден избягал един, скочил от терасата – ами тези работи се случват. Аз имам графики и демонстрирам, че това се е случвало и в този момент по-малко се случва”, означи вътрешният министър Валентин Радев.

Гласуването по вота на съмнение ще бъде в петък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР