Избягалите затворници от Софийския затвор са изключително опасни. Това заяви

...
Избягалите затворници от Софийския затвор са изключително опасни. Това заяви
Коментари Харесай

МВР: Избягалите затворници са изключително опасни

Избягалите пандизчии от Софийския затвор са извънредно рискови. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

„ Незабавно след сигнала са подхванати всички ограничения, регионалните дирекции са ангажирани с търсене на лицата, незабавно бяха показани фотосите на избягалите пандизчии, жителите да са извънредно деликатни. Двамата пандизчии са извънредно рискови, ще бъде извършено следствие за пропуските, които са разрешили допускането на оръжието, с което двамата мъже са съумели да избягат ”, съобщи Маринов.

Бягството е станало малко преди 16:00ч. От Министерство на вътрешните работи дефинираха обстановката като тежка и изключителна. Двамата нарушители са избягали през основния вход, където ги е очаквала кола, с която са избягали.

„ Има опасност с огнестрелно и хладно оръжие, употребена е физическа мощ, създадени са изстрели, три изстрела. И за огромно благополучие няма потърпевши лица, както сред защитата на пандиза, по този начин и цивилни жители. Първо пандизчиите са пребили чиновник на СОТ, който инспектирал получените движимости на пандизчиите. След това надзорник, заплашили негов сътрудник с оръжие. Стреляли три пъти, само че не ранили никого, обясниха от министерството на правораздаването. Носили са и нож ”, изясни Николай Проданов, зам.-министър на правораздаването..

По думите му чистачката на пандиза видяла бегълците и тръгнала след тях, само че не съумяла да ги спре. Гонила ги досега, в който се качили в тъмна кола.

„ Затворът се намира надали не в центъра на града и тези изстрели са можели да доведат до извънредно неподходящи последствия. Издирвателните дейности са почнали незабавно. На третата минута е осведомена националната полиция ”, добави Проданов.

Избягалите пандизчии
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР