Избягалата във Великобритания принцеса Хая Бинт ал-Хюсеин, една от съпругите

...
Избягалата във Великобритания принцеса Хая Бинт ал-Хюсеин, една от съпругите
Коментари Харесай

Дубайската принцеса, която избра свободата

Избягалата във Англия принцеса Хая Бинт ал-Хюсеин, една от съпругите на дубайския държател Мохамед бин Рашид ал Мактум, е третият член на династията, разбунтувал се против фамилния ред.

През октомври 2018 година в изявление за списание Emirates Women принцеса Хая се захласваше по какъв начин ѝ е провървяло, че споделя живота си с популярен човек, напомня френският в. " Монд ".

По думите ѝ от всички звезди, с които в миналото се е срещала, най-силно е впечатлена от брачна половинка си, 69-годишния Мохамед Ибн Рашид ал-Мактум, властващ над световноизвестния с монументалните си търговски центрове и главозамайващи небостъргачи град.

Още през юни обаче се разбра, че първата дама на Дубай, или най-малко най-забележителната от всички, защото шейх Мохамед има шест дами, е хлопнала вратата и е напуснала фамилния замък. Отначало се оказа в Германия, където сякаш е желала да получи политическо леговище, само че в последна сметка принцеса Хая избяга в Лондон с багажа и децата, а също с твърдото желание да се разведе с царствения си мъж.

За гражданка на Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) това е дръзка и рискована постъпка. Във федерацията от седем емираства, от които Дубай е най-известното, процедурата по разлъка се контролира от ислямското законодателство и за дамите тя е сходна на трасе с трудности. По предписание грижата за децата или законната настойчивост се разпорежда на мъжете. Както се споделя, мъжката и династичната чест задължават. Нищо не би трябвало да хвръля сянка върху престижа на главата на фамилията и на блестящата аура на микродържвата му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР