Избягал тигър тероризира жителите на Хюстън в щата Тексас, предава

...
Избягал тигър тероризира жителите на Хюстън в щата Тексас, предава
Коментари Харесай

Избягал тигър тероризира жителите на цял град

Избягал тигър тероризира жителите на Хюстън в щата Тексас, предава Франс прес.

Местната полиция не е могла да локализира хищника, който носи името Индия. Предполагаемият притежател на животното е 26-годишен мъж, който бил пуснат под гаранция и бе забъркан в дело за ликвидиране, написа Българска телеграфна агенция. Той избягал от служителите на реда, пристигнали да го арестуват в дома му, като отвел и тигъра в колата си.

Голямата котка имала нашийник и била видяна в неделя да се скита из улиците на Хюстън в жилищен квартал. Тя била снимана от инцидентни поданици, които били сюрпризирани да видят тигър в градините си. Един от жителите на града решил, че разхождащият се свободно тигър бил част от рекламна акция и пуснал фотоси от необикновената панорама в обществените мрежи.



Полицай, който сега не бил на промяна, се опитал да подчини животното, като насочил оръжието си към него. " Не желаех да изстрелвам по тигъра, той не изглеждаше нападателен ", изясни блюстителят на реда пред локалната телевизия KHOU. Полицаят подканил притежателя му, който бил на мястото на случая, да прибере животното си. Той се подчинил, след което избягал. Предполагаемият притежател на животното Виктор Юго Куевас качил тигъра в джипа си и отпрашил. По-късно Куевас бил арестуван, само че тигърът към този момент не бил с него. Защитникът на арестанта декларирал пък, че животното не е на клиента му.

В Хюстън е неразрешено притежаването на сходни диви животни, до момента в който в някои прилежащи окръзи това е позволено. В Тексас се отглеждат доста тигри в плен, стига те да са регистрирани и да се държат в заградени пространства. През 2014 година се считаше, че към 5000 тигъра живеят в плен в Съединени американски щати. Това е извънредно притеснително на фона на информацията, че тази численост надвишава международната популация на тигрите, които живеят на независимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР