Избягал ли е насилникът Георги Николаев, който обезобрази 18-годишно момиче

...
Избягал ли е насилникът Георги Николаев, който обезобрази 18-годишно момиче
Коментари Харесай

Насилникът, обезобразил момиче, е избягал?

Избягал ли е насилникът Георги Николаев, който обезобрази 18-годишно момиче с макетно ножче и обръсна главата ѝ? Подобна информация се популяризира в обществената мрежа Фейсбук.

Ютюбърът Станислав Цанов популяризира обява, в която написа, че въпросният е избягал.

  " Точно като взели показания и решили да го задържат се схваща, че **** избягал! Няма го. Информацията е от майката.
(е, обикновено - имал е 30 дни за подготовка) Уау! Чудо или случайност е това? ", твърди Цанов. Към момента публично удостоверение на думите му няма. Бруталната експанзия над 18-годишно момиче, осъществена от нейния другар, потресе България. 26-годишен бе упрекнат в това, че е нарязъл цялото тяло на младата жена с макетен нож. Нанесените рани по ръцете, краката и гърдите са близо 400.  За зверството се разбра преди дни, само че се е случило в края на месец юни.  Насилникът е арестуван, а единствено след 72 часа - пуснат. Вече месец след закононарушението обаче, младата жена носи душевните и физически контузии. Тя не се среща с никого и единствено мълчи. Случаят предизвика голямо публично отвращение, а  околните на момичето упорстват за правдивост, с цел да спрат да живеят в боязън.  

Окръжният арбитър по въззивното частно наказатателно дело е Татяна Гьонева Коева от Окръжния съд в Стара Загора. Тя е намерила породеното обезобразяване на момичето за " лека телесна щета “.
Предполагаемият причинител е нейният 26-годишен другар, който е бил арестуван за 72 часа, а по-късно е пуснат на независимост.

След бурната социална и политическа реакция - прокуратурата в Стара Загора още веднъж се задейства по случая с нарязаното с макетно ножче младо момиче.

Със заповед на административния началник на Районна прокуратура – Стара Загора е основан екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното произвеждане, водено по отношение на Г.Г.

Констатирано е, че се касае за случай, който разкрива фактическа и правна трудност и висока степен на социална заплаха на действието. С оглед на това е основан екип от наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура – Стара Загора, които да подхващат дейности по ускорение на следствието.

Дадени са инструкции за разпит на спомагателни очевидци и за правене на сложна съдебномедицинска експертиза с присъединяване на три движимости лица – лекари от разнообразни области на медицината, които ще освидетелстват в допълнение потърпевшата и ще изготвят заключението си в най-кратък период.

След правене на в допълнение назначената съдебномедицинска експертиза екипът от наблюдаващи прокурор ще реши съответната мярка за неотклонение по отношение на причинителя с оглед публичната заплаха на действието.

В няколко огромни града в страната се провеждат шествия, с цел да поддържат обезбразеното от насилника  момиче. Шествие ще има в в Стара Загора, София, Пловдив, Велико Търново,  Русе, Варна и Бургас.

 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР