Избухването на конфликта в Судан накара международните производители на потребителски

...
Избухването на конфликта в Судан накара международните производители на потребителски
Коментари Харесай

В Судан е под заплаха износ, без който водещи компании "не могат да съществуват"

Избухването на спора в Судан накара интернационалните производители на потребителски артикули да се надпреварват да укрепят доставките на гума арабика, един от най-търсените артикули в страната и основна съставна част в какво ли не - от газирани питиета до бонбони и козметика.

Около 70% от международното предложение на гума арабика, за която има малко заместители, идва от акациевите дървета в региона на Сахел, който минава през третата по величина страна в Африка, раздрана от сражения сред армията и паравоенни сили.

Предпазливи поради непрекъснатата неустановеност на Судан, компании, подвластни от продукта, като Coca Cola и Pepsico, от дълго време са натрупали ресурси, като някои поддържат стойност сред три и шест месеца, с цел да не закъсат, споделиха експортьори и източници от промишлеността пред " Ройтерс ".

Предишните спорове обаче са били съсредоточени в отдалечени райони като Дарфур. Този път столицата Хартум замря в сраженията, които избухнаха на 15 април, сковаха стопанската система и прекъснаха главните връзки. " В взаимозависимост от това какъв брой дълго ще продължи спорът, може да има последствия за готовите артикули на рафта - маркови артикули, създадени от известни имена ", сподели Ричард Финеган, управител доставки в Kerry Group, снабдител на гума арабика за множеството съществени храни и питиета компании.

 Турски аероплан е обстрелван в Судан, боевете не престават макар примирието Турски аероплан е обстрелван в Судан, боевете не престават макар примирието

Финеган пресметна, че актуалните ресурси ще се изчерпят след пет до шест месеца, мнение, повторено от Мартин Бергкамп, сътрудник в холандския снабдител FOGA Gum, който пресметна сред три до шест месеца. Cloetta AB, шведски сладкар, който създава таблетки за смучене Lakerol, които употребяват гума арабика, има " задоволителни " ресурси от съставката, сподели представител в имейл.
Световното произвеждане на гума арабика е към 120 хиляди тона годишно, на стойност 1.1 милиарда $, съгласно оценки, представени от Kerry Group. Повечето се намират в " гумения пояс ", който се простира на 500 благи от източната до западната част на Африка, където обработваемата земя среща пустинята, в това число в Етиопия, Чад, Сомалия и Еритрея.
Дванадесет експортьори, снабдители и дистрибутори, с които " Ройтерс " се свърза, споделиха, че търговията с гума арабика, която оказва помощ за свързването на съставките на храните и напитките, е спряла. Точно в този момент е " невероятно " да се набави спомагателна гума арабика от селските елементи на Судан заради разтърсванията и тапите по пътищата, сподели Мохамад Алнур, който ръководи Gum Arabic USA, която продава продукта на потребителите като здравна добавка.

" Не могат да съществуват без гума арабика "

Kerry Group и други снабдители, в това число шведската Gum Sudan, споделиха, че връзката с контактите на място е сложна и Порт Судан - откъдето се доставят продуктите - дава приоритет на цивилните евакуации. " Нашите снабдители се борят да обезпечат нужните артикули заради спора ", сподели Джинеш Доши, ръководещ шеф на Vijay Bros, вносител, основан в Мумбай. " Както купувачите, по този начин и продавачите не знаят по кое време нещата ще се възстановяват. "

Алуалид Али, който е притежател на AGP Innovations Co Ltd, бизнес за експорт на гума арабика, сподели, че клиентите му търсят различни страни за доставка на гума арабика. Той сподели, че продава гума арабика на Nexira SAS, основана в Руан, Франция, и основаната в Уестчестър, Илинойс Ingredion Inc, два съществени доставчика на съставки за производители на артикули като храна за домашни любимци, газирани питиета и хранителни блокчета. Говорител на Ingredion сподели в имейл: " Имаме самодейни ограничения в нашия бизнес, с цел да подсигуряваме непрекъснатостта на доставките за нашите клиенти. "

PepsiCo отхвърли да разяснява проблемите с веригата за доставки и стоките, до момента в който Coca-Cola не върна искане за коментар. " Що се отнася до компании като Pepsi и Coca-Cola, те не могат да съществуват без гума арабика във формулите си ", сподели Дани Хадад, шеф маркетинг и развиване на Agrigum, световен топ 10 снабдител.

В индустриалния си развой фирмите за храни и питиета употребяват изсушена посредством пулверизиране версия на гума арабика, която е на прахуляк, споделиха източници от промишлеността. Въпреки че производителите на козметика и щемпел може да могат да употребяват заместители, няма опция на гума арабика в газираните питиета, където тя предотвратява отделянето на съставките.

 Париж изпраща фрегата да прибере чужденци от Судан, боевете се ожесточават Париж изпраща фрегата да прибере чужденци от Судан, боевете се ожесточават

За смисъла ѝ за промишлеността на потребителските артикули свидетелства фактът, че гума арабика е освободена от глобите на Съединени американски щати против Судан от 90-те години на предишния век както тъй като е сериозна стока, по този начин и заради боязън от основаване на черен пазар. Суданските номади изцеждат камъчеста гума арабика с кехлибарен цвят от акациевите дървета, която по-късно се рафинира и опакова в цялата страна. Това съставлява препитанието на хиляди хора, а по-скъпият вид може да коства към 3000 $ на звук, съгласно Gum Sudan.

Има по-лошо качество, по-евтина дъвка отвън Судан, само че желаната съставна част се намира единствено в акациевите дървета в Судан, Южен Судан и Чад, сподели Алнур. Fawaz Abbaro, общоприет управител на Savannah Life Company в Хартум, сподели, че има поръчки за покупка и проекти да изнесе 60 до 70 тона гума арабика, само че се съмнява, че ще успее заради спора. " Не е устойчиво даже за приемане на храна или питиета. Няма да е устойчиво за бизнес ", сподели Абаро. " Цялата търговия ще закъса за момента. "

 Какво става в Судан и за какво всички бягат от Хартум Какво става в Судан и за какво всички бягат от Хартум
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР