Избухналият миналата седмица скандал с подписването на сделка за 1

...
Избухналият миналата седмица скандал с подписването на сделка за 1
Коментари Харесай

Руската сделка за $1 млрд. на премиера е свързана с ядрена енергия

Избухналият предходната седмица скандал с подписването на договорка за 1 милиард $ с компания, ръководена от представител на глобената и изключена от СУИФТ съветска банка ВТБ Атанас Бостанджиев и обвързвана с персоналния другар на Путин от общите им години като резиденти на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Германска демократична република и до през днешния ден и глобен от Съединени американски щати и Европейски Съюз Сергей Чемезов, началник на Рособоронекспорт, Ростех, Руската авио-космическа корпорация, Аерофлот, КамАЗ, Ависма, член на Политбюро на ръководещата партия Единна Русия и със собствености на неговото семейство у нас, откри продължение.

 

Освен централната компания по договорката Gemcorp Holdings Limited (GHL), в нея влиза и IP3 Corporation (IP3). Двете компании подписаха Меморандума за съдействие с Министерството на енергетиката на България под зоркия взор и с персоналното наличие на премиера " за реализиране на планове за чиста, зелена сила за произвеждане на водород и други промишлени процеси ”.

 

Зад красивите изречения в действителност стои интерес към нуклеарната енергетика, както излиза наяве от официално съобщение на IP3, което получихме на публицистичната поща. От седмици държавното управление на Промяната се сети, че може да се строят нови атомни реактори у нас. Което очевидно е било интродукция, не гарнитура, към поднасянето на договорката.

 

Най-интересната фраза в текста е " хибридни нуклеарни системи ”:

" Ще бъде създаден новаторски търговски проект на България, който да подсигурява енергийния суверенитет, нужен за обслужване на базовите и промишлени потребности на страната.

 

България е подготвена да употребява нови технологии като водород, възобновими енергийни източници и хибридни нуклеарни системи и българският образован енергиен преход може да се трансформира в модел за подражателство за всички страни от Инициативата Три морета, изясни някогашният дипломат на Съединени американски щати в Полша и член на борда на IP3, Джоржет Мосбакър.

 

" Искаме индустриализираните страни да се възползват от новите и съществуващи технологии, с цел да реализиран задачите за климата до 2050 година, сподели Майкъл Хюит, съосновател и основен изпълнителен шеф на IP3 - Работейки дружно, ние планираме да активираме финансовите пазари, с цел да помогнем на енергийния бранш на България да премине през интервал на дълбока смяна ”.

 

        IP3 прави съответната активност като разработчик и интегратор на нуклеарни енергийни стратегии в съгласуваност със своето напълно притежавано дъщерно сдружение Allied Nuclear Partners (ANP). Второто дъщерно сдружение, IP3 Security, дава експертиза за физическа и кибер сигурност, показва още компанията в своето официално съобщение.

 

Пламен Валентинов

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР