Избухнала е експлозия на газопровода за износ на руско синьо

...
Избухнала е експлозия на газопровода за износ на руско синьо
Коментари Харесай

Взрив прекъсна важен газопровод за износ на синьо гориво от Русия през Украйна

Избухнала е детонация на газопровода за експорт на съветско синьо гориво „ Уренгой – Помари - Ужгород “, който минава от северозападен Сибир в Русия през Украйна, оповестява съветското новинарско издание RBC, цитирайки локални управляващи, съобщи Ройтерс.

Това е един от главните тръбопроводи за експорт на природен газ от Русия, отчасти притежаван и ръководен от Украйна.

Местните управляващи споделиха в приложението за известия Telegram, че един човек е бил ранен и притокът на газ през сектора от тръбопровода е бил пресечен към 13:50 часа локално време (12:50 българско време).

Регионалното министерство на изключителните обстановки на Чувашия заяви, че тръбата е била прекратена покрай село Калинино, на към 150 км западно от град Казан на р. Волга, и че образувалата се горяща газова факла към този момент е загасена.

Тръбопроводът, който доставя газ в Европа от съветската Арктика, е издигнат през 80-те години на предишния век. Той влиза в Украйна през измервателния пункт Суджа, който сега е главният маршрут за съветския газ за Европа.

Държавният производител на газ „ Газпром “ и неговите локални клонове не дадоха отговор незабавно на настояванията за коментар, показва Ройтерс.

По-рано през днешния ден „ Газпром “ съобщи, че чака да изпомпва 43 милиона кубически метра газ за Европа през Украйна през Суджа през идващите 24 часа, размер, който е в сходство с последните дни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР