Изброяваме някои от най-странните терапии за красота, на които са

...
Изброяваме някои от най-странните терапии за красота, на които са
Коментари Харесай

Който е красив, е любим

Изброяваме някои от най-странните лечения за хубост, на които са се подлагали и се подлагат дамите от предишното и нашите сестри от сегашното – огнена терапия (намокрена с алкохол забрадка се слага върху лицето и се пали и... к’вото остане, ще e красиво), отрова от пчелно жило като естествен ботокс, антична японска терапия с изпражнения от славей, антична египетска терапия с изпражнения от крокодил, тайландски плесници за положително кръвообращение (15 $ парчето, т.е. шамара), слуз от охлюв, урина, коламаска с негасена вар и арсен, тении на хапче за намаляване (питайте Мария Калас)... Мъка! Колко е секси да бъдеш хубав? Адриана: И двете сме от дълго време в журналистическия бизнес и сме се сблъсквали с многочислени пиар излияния, след които слънцето на открито помръква, а хората не ти се костват тъкмо венец на природата. Но рекламните известия могат и да са забавни. Наскоро четох за акцията „ Красотата е изказване “ на софтуерна марка за грижа за кожата. И там става дума за нова област в стопанската система – пулхрономика. Пулхрономистите – да се слави името им и да пребъдат делата им – открили, че съществуват награда за хубост и наказване за грозотия на работното място, а също при обществените контакти и на брачния пазар. В „ превод “ това значи, че привлекателните хора е по-вероятно да бъдат наети на работа от по-непривлекателните, да получават по-високи заплати, да договарят заеми при по-добри условия и да имат по-красиви и по-добре образовани интимни сътрудници. Не че не сме го подозирали и до момента, само че друго е, когато ти го кажат пулхрономистите. Какви са твоите наблюдения в това отношение, Ирка?

Ирина: Пулхрономисти значи... Ние, Ади, сме от дълго време в журналистическия отрасъл, само че още по-отдавна – в житейския. Бога ми, видяла съм и 2, и 200, че и 2000. 2000 най-много по време на така наречен Жан-Виденова зима, когато сложиха по две-три нули най-после на всички цени. Но по този начин или другояче – виждала съм красиви дами или мъже да взимат всичко, виждала съм елементарни дами или мъже да взимат всичко. За „ грозни “... Не знам. Баба ми споделяше в миналото: „ Не може академик човек да е противен “. Имаше поради просветен, образован, нещо като одушевен. Та в този смисъл – да, виждала съм и грозни хора, не е като да не съм. Въпреки това доста мъчно мога да нарека някого „ грозен”. Да не приказваме, че общуването трансформира всичко, постоянно – съществено. Може да е факсимиле, само че е правилно. Не знам тези, които санкционират за грозотия, по какъв начин тъкмо я дефинират... Това е подбив, нали? Кажи, че е подбив? После ще ти кажа нещо за грима.

Адриана: Ирка, тъкмо от мен ли очакваш да се опълча на пулхрономистите?! Не ме ядосвай лечебно, както споделя Силвена Роу. Освен това въпросните са просто наследници на Музите, за които Хезиод свидетелства, че на сватбата на Кадъм и Хармония в Тива запели в чест на младоженците следното: „ Който е хубав, е обичан, който не е хубав, не е обичан “. За грозотата си права, че мъчно се мери, както и хубостта, приказва се нещо за симетричност и неналичието й, само че! Самата дума идва от гроза – смут, боязън. Това незабавно улеснява разпознаването. Ако нещо всява у теб смут – грозно е. Аз съм по този начин с претъпканите асансьори, те ми всяват смут и боязън, ерго – грозни са ми. Но знаеш ли кой е най-безпощаден в определянето на това кой е хубав или противен. Бебетата! Още на 6 месеца те към този момент предпочитали да гледат и гукат на хора с по-красиви лица. Това си е напряко невероятщина (еми отново е Силвена). Значи, мислиш го ти с възрастния си мозък за сладко и почтено създание, правиш му гъди-гъди, а то в същото време те прецЕняло. Има и нещо друго. Ако сме почтени, един добре учтив възрастен субект няма да назова някого противен, само че дали няма да си го намерения. Красиво и грозно са в, хм, бинарна съпротива – едното не може да се дефинира без другото.

Ирина: Не съм сигурна, че при хората е толкоз елементарно, защото крайностите постоянно се изключват. Сега да ти кажа за грима. Обожавам грима и извънредно нездраво изпитвам завист на тези, които намират време, самообладание и задоволително издръжливи нерви, с цел да се гримират всеки ден. Категорично не одобрявам непрестанен грим, концепцията ме ужасява, само че допускам, че пести време. Не споделям напълно манията по чистото лице, тъй като – по какъв начин да кажа – животът е сложен, би трябвало да си гримиран. Обаче пък каква независимост за нас, дамите, че към този момент нямаме И това обвързване. Ето в този момент оня Дамяно Давид от Maneskin се е заел да ни анулира в гримирането и гримът ужасно му отива. Трябва да го задължат да се гримира! Та желаех да кажа, че имам безусловно всевъзможен грим, Estee Lauder най-много (не е продуктово позициониране, а чиста признателност) – за мен велика козметична марка, най-хубавите. Гримирам се два до три пъти в годината. Никога не върша по този начин, че да ми остава време за това. Гордея ли се, че вървя без грим, с „ чисто лице “? Не. Обичам да съм с грим. Говоря за добър грим, не да се омаскариш, а по-скоро да се намериш.Гримът ме е спасявал доста пъти, почтена дума. Никога не съм се гримирала заран. Да ставам заран преди мъжа, с който съм, и да се гримирам? Добре ли сте, хора?! Не съм имала никаква потребност да го върша. Мъжът ми ме е виждал всячески – с грим, без грим, без грим, без грим. Ти представяш ли си да вървя единствено гримирана пред него? Аз да не съм госпожа от турски сериал! Или пък от „ Дързост и хубост “! Мъжът ми да не е Рич или Мич, или пък някой Бехлюл, господин Аднан или както там се споделят мъжете в турските сериали! Тези госпожи имат цялото време на света, кой може да се мери с тях! И също така не съществуват. Но ето какво ще ти кажа – имало едно време, преди доста, доста години едно 20-годишно момиче, което претърпяло любовна разлъка, плакало три дни и три нощи, а на четвъртия ден сутринта станало, почистило си лицето, направило си маска, наплискало си очите със студена вода тъкмо 40 пъти, направило си масаж с бучка лед, поставило си грим – очна линия, серпантина, руж, червило, емайл и... И внезапно видяло в огледалото някой, който е прескочил трапа и е решил да се опитва да продължи да живее. Това е гримът за мен. Мелодраматично, а? Имаш ли сходна история?

Адриана: Не, постоянно при любовни банкрути съм залагала всичките си чипове на положителната остаряла троица – сълзи, време, приятелки. А не се гримирам по религиозни аргументи.

Ирина: ?

Адриана: Предполагам, не си чувала за Църквата на негримираните от Осмия ден, в която членуваме аз, Алиша Кийс и други. Но не мога да разгадавам повече детайлности, като се изключи че някои от нас са известни, а други – не, и че ненавиждаме Братя Грим. Да се върнем обаче на хубостта, Ирка. Каква е съгласно теб релацията й към секса? Ето, Уелбек, този непрокопсаник на политическата назадничавост, написа: „ Исках да обърна внимание на обстоятелството, че в случай че някой няма сексуален живот, това не е по някаква морална причина, ами просто тъй като този някой е противен “. Хайде, обори ме, знам, че те сърбят ръцете.

Ирина: Ха-ха, да, това е Уелбек! Винаги на едно предпочитание за шамар разстояние. Признавам, тази негова мъдра мисъл звучи задоволително дразнещо и в това време не е вярна. Рядко нещо, което не е правилно, е дразнещо, само че не щеш ли можело. През годините съм срещала много явно недвусмислено красиви или хайде, да сме по-точни – изрично негрозни хора, които нямат по този начин наречения сексуален живот. Въпреки че в случай че някой в съпротива ми каже: „ Пусни един линк с доказателство, че този и този в действителност не е имал сексуален живот за толкоз дълъг интервал от време, както твърдиш “ (сега нали е настоящо каквото и да кажеш, да ти желаят линкове с доказателства), няма да мога да пусна нищо. В последна сметка от кое място да знам! Уелбек от кое място би могъл да знае кой има и кой няма сексуален живот. Да пусне линк с доказателства! Според мен половият живот на индивида зависи най-много от вроденото му предпочитание за секс, а освен от външността. Въпрос на химически процеси, хормонален статус, либидо, характер, потенция, от кое място да знам... Това е, което те движи. Комбинацията с красива осанка просто качва интензитета, тъй като желанието за секс става в двете посоки и когато постоянно си обект на такова предпочитание, все в миналото няма да устоиш.Външността е толкоз значима и толкоз без значение – и при дамите, и при мъжете! Абе с една дума – външността не е това, което е. Освен това доста публично красиви дами, пък и мъже, в никакъв случай не вършат току-тъй секс, в случай че не е подплатен с някакви други екстри – работа, където желаят, публичен статус, какъвто си показват, че заслужават, или за какъвто са ги възпитавали, че им се поставя, родословие, пари, жилища, връзки и така нататък И се случва много от тях да не преценяват добре силите си и просто да си останат по този начин в чакалнята на живота, чудейки се за какво не им се получава. Ами нямаш действителна визия какво се търси и ти какво предлагаш – с опрощение за пазарната терминология. В последна сметка би трябвало да призная, че на безспорните хубавици рядко им се случва да останат без оферти, какво да се лъжем. Добре де, и Уелбек, и ти май въпреки всичко сте прави. Не мога да ви опровергая.

Адриана: Пийс?

Ирина: Пийс да е. Ти представяш ли си да би трябвало да лежиш половин час да вземем за пример с маска на лицето с крокодилски изпражнения?! И по какъв начин тъкмо се събират тези изпражнения? Не ми отговаряй, мрънкам си.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР