Избраният за президент на САЩ Джо Байдън навършва днес 78

...
Избраният за президент на САЩ Джо Байдън навършва днес 78
Коментари Харесай

Байдън, който днес отбелязва 78-ия си рожден ден, ще бъде най-възрастният президент на САЩ

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън навършва през днешния ден 78 години. След тъкмо два месеца той би трябвало да поеме ръководството на една политически разграничена страна, която се сблъсква с най-тежката здравна рецесия от един век, висока безработица и диспути за расовата неправда, съобщи Асошиейтед прес.

Докато се бори с тези въпроси, Байдън ще се опита да реализира още един героизъм - да покаже на американците, че възрастта не е проблем и че той е в положение да извършва своите отговорности като президент.

Байдън ще встъпи в служба като най-възрастния президент в американската история, измествайки Роналд Рейгън, който през 1989 година напусна Белия дом на 77 години и 349 дни.

Възрастта и здравето както на Байдън, по този начин и на президента Доналд Тръмп, който е на 74 години, бяха тематики, които тегнеха по време на конкуренцията за Белия дом, чийто излаз беше решен от по-млад и по-разнообразен електорат в миг, когато Съединени американски щати са изправени пред голям брой значими въпроси.

През цялата акция Тръмп не пропускаше опция да акцентира гафовете на Байдън и да упорства, че демократът няма задоволителна заостреност на мозъка, с цел да управлява страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР