Избраният за президент на Съединените щати Джо Байдън представи плана

...
Избраният за президент на Съединените щати Джо Байдън представи плана
Коментари Харесай

Новият президент! Байдън обеща 100 милиона ваксинации в първите си 100 дни в Белия дом

Избраният за президент на Съединените щати Джо Байдън показа проекта си за справяне с пандемията от ковид, който би трябвало да се осъществя в първите 100 дни откакто встъпи в служба на 20 януари.

Носене на маски в постройките и в превоза, осъществяване на минимум 100 милиона имунизации против COVID-19, отваряне на множеството учебни заведения, са трите съществени цели в проекта на Байдън.

Той прикани Конгреса да одобри нов избавителен стопански пакет, диалозите по който от месеци са в застой и да покрие разноските по разпространяването на имунизациите, с цел да няма риск имунизирането на американците да се забави с месеци.

Байдън показа и екипа си в региона на опазването на здравето, в това число претендента си за министър на опазването на здравето - някогашния конгресмен от латиноамерикански генезис и основен прокурор на Калифорния Хавиер Бесера. Той към този момент удостовери, че Антъни Фаучи ще продължи да е консултант на държавното управление за реакцията на пандемията.

Байдън персонално удостовери, че ще номинира генералът от запаса Лойд Остин за министър на защитата.

В публикация за списание „ Атлантик “ той отбрани избора си, като уточни, че военачалник Остин доста добре знае, че работата на началник на Пентагона се разграничава от тази на върховен пълководец. Така той индиректно отговори на някои демократи, които имат запаси към избора на боен на пост, който считат, че би трябвало да бъде под цивилен надзор. Байдън сподели, че Остин ще работи за възобновяване на салдото сред цивилни и военни при ръководството и добави, че го е избрал най-много тъй като добре реагира, когато е напрегнат.

Ако бъде одобрен от Сената, Остин ще е първият афроамериканец министър на защитата на Съединени американски щати.

Същевременно американският президент Доналд Тръмп подписа декрет, който ще подсигурява, че американското държавно управление ще даде приоритет на имунизирането на американските жители, преди да изпраща ваксини на други страни. Правителството към този момент разяснява, че може да успее до април следващата година да обезпечи ваксина за всички американци.

Освен това администрацията предложи нов проект за подкрепяне на потърпевшата от пандемията стопанска система на стойност 916 милиарда $. Той планува и пари за щатските и локални държавни управления, което е един от целите на демократите, и юридическа отбрана за бизнеса, на което държат републиканците, означават осведомителните организации.

Главният изпълнителен шеф на компанията „ Пфайзер “, чиято ваксина против COVID-19, създадена дружно с „ Бионтех “, стартира да се ползва в Обедненото кралство, увери, че сигурността на продукта по никакъв метод не е била подценена в полза на скоростното му стартиране на пазара.

По време на кръгла маса в Женева, проведена от интернационалната федерация на фармацевтичните групи - Алберт Бурла добави, че имунизацията, която е основана на нова технология, е тествана по безусловно същия метод, по който се тества всяка друга ваксина.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР