Избраният за президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор не

...
Избраният за президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор не
Коментари Харесай

Президентът на Мексико пести държавни пари и лети с граждански полети

Избраният за президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор не се е отказал от желанието си да продаде президентския аероплан, макар че прекара три часа при полет като елементарен човек при цивилен полет.
Полетът на Обрадор от южния щат Оаксака до Мексико Сити се забави заради мощен дъжд.
„ Няма да се кача на президентския аероплан “, сподели той от мястото си в елементарния аероплан.
Левият водач, който завоюва президентските избори през юли, ще постави клетва през декември.
Мексиканският първокласен президентски реактивен аероплан „ Боинг 787 Дриймлайнер “ струващ 218,7 милиона $, бе доставен преди две години, откакто бе поръчан от някогашния президент Фелипе Калдерон през 2012 година.
По това време се твърдеше от някои източници, че машината била най-модерната и най-ефективна спрямо употребяваните от другите международни водачи, съобщи БГНЕС.
Обрадор, който е заречен да ръководи аскетично държавно управление, беше един от стотиците пасажери, които не можаха да излетят в точния момент от морския курорт Хуатулко на тихоокеанското крайбрежие до столицата заради пороя. Кадри от борда на самолета демонстрират, по какъв начин президентът изяснява, че би било „ неловко да се качи на първокласен самоблет в страна, в която има толкоз доста небогати “. По отношение на забавянето той споделя, че „ няма да трансформира решението си поради това. Стига с тези палячовщини, те завършиха, завършиха, и всеки политик, който работи надменно, няма да издържи дълго ".
Но елементарни хора подлагат на критика дейностите на Обрадор. Би Би Си цитира Артуро Миранда, който споделя, че до момента в който идващият президент показва съпричастност с народа, „ ще би трябвало да си зададем въпроса по какъв начин ще пътува, когато би трябвало да участва на интернационално събитие? "
Заедно с продажбата на президентския аероплан на страната Обрадор даде обещание да трансформира президентския замък в културен център и да живее в по-скромен дом, да си понижи заплатата и да се оправи с корупцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР